ילד בעל צרכים מיוחדים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

30/09/2009 | 17:56 | מאת: רחל

נאוה שלום, יש לי פגישה עם פסיכולוג ביה"ס לגבי עמדתנו נגד החינוך המיוחדובעד שילובו של ילדנו בחינוך הרגיל האם אני יכולה להגיד לו במפורש שמה שהוא אמר בועדת שילוב הוא לא חוקי והוא לא יכול לדחות החלטת ועדת השמה ושלא יאיים עליי בוועדת השמה עוד לפני שביה"ס נתן צאנס לילד. הוא רוצה לכנס שוב את הצוות של ועדת שילוב בדצמבר הוא ממהר לבחון את הילד, אני מרגישה שהוא לא רוצה לתת לילד סיכוי בגלל שלטענתו האבחון מלפני שנה וחצי מראה בעיות במספר רב של תחומים. לטענתנו הילד התקדם וזה לא אותו ילד, זהו ילד שהשקענו בו עם מורה מתקנת עוד מחופשת הקיץ לפני שעלה לכיתה א' ועד היום, בנוסף עברנו הדרכת הורים. נאוה הנחי אותי בבקשה לקראת השיחה הזו

01/10/2009 | 07:55 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, החלטה של ועדת השמה צריכה להתקיים. ודאי שיותר נוח להוציא את הילד מהמסגרת כדי שלכולם יהיה שקט, אבל מחובתו של מוסד חינוכי לספק תשובות. כדי לחזק את דברייך תוכלי לומר כי אתם מוכנים לקיים עדכון של האבחון הקיים לשם בדיקה מהו מצבו של הילד כיום. באופן זה לא ימצא תירוץ להוצאה לחינוך מיוחד ללא הצדקה. שמי אלמוג. שם משפחתי בן-שחר נאו?ה מקווה שעזרתי בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה