לקות למידה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

24/09/2009 | 10:15 | מאת: סמדר

אלמוג שלום בתי בת 14 לומדת בכתה ט ומאובחנת כלקוית למידה. אחת ההקלות שקבלה היא שימוש במילונית באנגלית. המורה לא נותנת לה להשתמש במילונית בכתה או במבחן, היא טועבת שפרוש ההקלה היא שאם כל הכתה משתמשת במילון היא יכולה להשתמש במילונית במקום. לפני שנה היא השתמשה במילונית כל הזמן, כדי לפרש לה מילים חדשות שלא הבינה, וכדי לעשות קישור הגיוני למשפטים שבהם נדרשה לשלב מילים ממחסן מילים. האם המורה צודקת? מה אומרות הנחיות משרד החינוך?

26/09/2009 | 15:59 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אחר הצהריים טובים סוף שבוע נעים ושנה טובה, אני לא כלכ כך מבינה את טענת המורה. המלצות האבחון נובעות מקושי אובייקטיבי של ביתך ונועדו לאפשר לה הצלחה במקצוע. פני למחנכת ויועצת בית הספר והסבירי להן עד כמה התאמה זו חיונית. התאמה זו מבחינת משרד החינוך תקפה מכיתה י, לכן כעת עלכן להתעקש מול בית הספר והמועצה הפדגוגית הפועלת בו. אל תוותרי. אם זו טובתה של ביתך, דרשי מה שטוב לה. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה