בן 17.5

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

16/08/2009 | 14:20 | מאת: אורנה

בחור בן 17.5 מתעלם מקודים חברתיים מנצל את בעיית קשב רכוז לא לומד אותה עוב"ס ייעץ שכרגע לעזוב אותו כמוכן פסיכולוגית בפורופ.הבעייה לא שהוא 17 שעות במחשב אלא חוסר נכונות להתמודד חברתית או מול קשיים של החיים.הוא ממען להצטרף לחבריו לים או לבילוי בעיר או ללכת לעבוד על מנת להשאר במחשב שם הוא מלך.כשיש לו עזרה פרטנית הוא מצליח מאוד בלמודיו.כשהיה צריך להתאמץ במחשבים לא נגש לבגרות.אמרו שאני לוחצת אני מנסה לעזוב אותו במילא הוא מגיב אלי נורא.הוא עולה ל י"ב היתה לו מורה לאסתרתגיות למידה אולם זה לא קדם לקחת אחריות ולנהל זמן.הוא לוקח ריטלין רק כשהוא לומד.לעו"ס 4 פעמים היגיעה בכוח.למורה לאסתרתגיות היה הולך ברצון.האם ישנה דרך לעזור לו או לעזוב והנפילות יחשלו אותו?

17/08/2009 | 00:11 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, אורנה יקרה, בנך נמצא במצב קשה מאוד, והוא בהחלט לא פועל נגדך או על מנת לפגוע בך. על פי תיאורך הבחור סובל מחרדות , נטייה משמעותית לדיכאון ותחושת חוסר מוצא בנוגע לתחושות יכולת לימודיות חברתיות ותקשורתיוטת. נפילות עוד לא חישלו אף אחד! להפך, כישלונות נוספים יקטינו את הסיכוי שינסה להתמודד שוב ויגדילו את מספר שעות המחשב. הבן שלך זקוק לתמיכה אוהדת ומקבלת. אסטרטגיות למידה הן בהחלט לא העניין כאן, אלא ליווי אמפתי צמוד ואיש קשר, אשר יצליח ליצור אמון אמיתי ולשכנע את הבחור שלא יאכזב שוב או יפגע בו. אני מניחה כי קיימת בעיה של הפרעת קשב או ליקוי למידה, ולכן מוקצנת בעיית ניהול הזמן. חשוב מאוד לזכור בכל רגע שהבחור אינו מאושר , פוחד מאוד ואינו מעריך את עצמו. הקיפו אותו באהבה והבנה תוך שידור בלתי פוסק כי אתם מקבלים אותו כפי שהוא לצד שיקוף המציאות והצבת יעדים שהוא בוחר!!! בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה