החלטה לגבי כיתה א'

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

19/05/2009 | 11:58 | מאת: רונית

שמי רונית ואני אמא לילד בן 6 שנמצא כרגע בגן שפתי לילדים עם איחור התפתחותי .עשית לו איבחון קשב וריכוז ומתחילת השבוע מקבל ריטלין הגננת אמרה שהוא מוכן לכיתה א טממליצה על כיתה א' קטנה אני מתלבטת אם להשאיר אותו עוד שנה ובגן רגיל או משולב ולא בגן שפתי או לעלות אותו לכיתה א' רגילה .חשוב לציין שיש לו ידע דיי רב הוא מכיר את רוב האותיות את כל המספרים עד 10 אני עובדת איתו על תרגילי חיבור וגם זה בסדר יודע לכתוב את השם שלו ושל אח שלו ואמא ואבא ,יודע לזהות צליל פותח צליל סוגר ויודע לזהות כמה הברות יש במילה.הוא עדיין יקבל טיפול פרטני של קלנאית תקשורת +מרפא בעיסוק אחר הצהרים .

20/05/2009 | 09:12 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, על פי תיאורך אין כל סיבה להשאיר את הילד עוד שנה בגן. כיתה קטנה יכולה להוות חממה ותחושה אינטימית יותר. מה מצבו החברתי? האם יסתדר בכיתה גדולה? נדמה לי שניתן לנסות לשבצו בכיתה רגילה כל עוד קיים סיוע נוסף מבחוץ ועם רגישות רבה תוך הבאת האפשרות , כי יתכן שינוי מאוחר יותר. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה