קשר בין לקויות למידה שונות לבעיות חברתיות

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

26/04/2009 | 14:18 | מאת: ערן

שלום אלמוג האם קיים קשר מובהק בין לקויות למידה שונות לבעיות חברתיות ולקשיים חברתיים? במדיה שכן כיצד ניתן לפתור זאת?

28/04/2009 | 15:29 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערן חג שמח, לקויי למידה רבים מאובחנים ומאופיינים ברגישות רבה קשיים בהסתגלות חברתית או קריאת המציאות. הפתרונות כאן חייבים להיות ספציפיים עבור הנער המדובר , אך הבסיס לטיפול הוא תמיד חיזוק תחושת היכולת העצמית, הענקת חום ותמיכה ללא תנאי ולימוד מעשי של אסטרטגיות לשם יצירת אפשרות לאינטרקציות חברתיות חדשות. על איזה גיל מדובר? מהו הרקע? אשמח לשמוע פרטים נוספים ולנסות לעזור. בברכה אלמוג

28/04/2009 | 22:00 | מאת: ערן

תודה, אלמוג. השאלה הייתה יותר בהכללה על בני נוער שונים וגם צעירים בעלי לקויות למידה שונות. ממה שאני מבין, זה על כך, שיש קשיים שונים ולצד זה טיפולים שונים לרבות תמיכה. מה אלה בדיוק קשיים בהסתגלות חברתית או קריאת המציאות? האם זה חל על אך ורקעל ליקויי למידה, או רק בקרב נערים, שאינם ליקויי למידה או גם בקרב כאלה, שאינם ליקויי למידה?

מנהל פורום לקויות למידה