ילד לקוי למידה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

25/03/2009 | 10:59 | מאת: גילה

שלום, יש לי ילד בן 10 תלמיד כיתה ד' מאובחן כלקוי למידה גם בשפה וגם בחשבון מקבל הוראה מתקנת בחשבון ובשפה ועדיין אני רואה פערים בינו לבין הכיתה (בנוסף מקבל שעות שילוב בבית הספר) הילד מאוד חברותי אוהב ספורט ומשתתף ב- 3 ענפי ספורט שונים ומצטיין בהם, נושא הלימודים מאוד מאוד קשה לו, אני רואה חוסר מוטיבציה ורצון (כי הוא בטוח שהוא לא יצליח) עקב חוויות הכישלון. מה היית ממליצה לעשות וכיצד לטפל? תודה

26/03/2009 | 12:15 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהרים טובים, על פי דברייך הילד כבר חווה כישלון, ופוחד מכישלון חוזר, לכן בשלב הראשון חשוב מאוד למצוא את נקודות החוזק של בנך ולטפח אותן באופן משמעותי. במקביל חשוב מאוד לעבוד על טיפוח הרגש, אולי אף בסיוע איש מקצוע, תוך העצמת תחושת היכולת. איני יודעת מהו הקושי הלימודי, אך מומלץ לא ללחוץ יותר מדי על מנת לא להשניא את הלמידה, וכן לשדר לילד ללא הפסקה כי אתם מקבלים ואוהבים אותו כל הזמן ללא תנאי. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה