עזרה..

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

24/02/2009 | 18:15 | מאת: דינה

שלום נאוה אני שיתפתי אותך בעבר בתוצאות טיפול שקיבלתי,בעיות זיכרון קשות,שיצא מהדוח,ואת המבחנים שלי מחלקים לשניים,ואז גם קשה. סיימתי סמסטר יחסית בהצלחה ,נתקלתי לדוגמה בלזכור רשימה ארוכה(לדוגמה ויטמין ,מה החוסר והעודף שלו)והיה לי ממש קשה לזכור שני דפים מלאים שאין דרך אחרת אלא לזכור,יש לך טיפ לעשות זאת אחרת? לגבי מבוגרים ,מתי נותנים ריטלין?תלוי באבחון ,והתוצאות שלו? ממה שהבנתי שזה כן עוזר שאני לא אצטרך לעבור לקרוא שוב שוב עמודים כדי שאני אבין אותם.. אם תרצי לעבור אחורה על תוצאות שהצגתי אז נראה לי לפני חודש וחצי באותו שם. תודה לך.

25/02/2009 | 22:21 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

דינה לילה טוב, את מערבת בין שני תחומים: לקויות למידה והפרעות קשב. ריטלין דרוש לבעלי הפרעות קשב, וכמי שאובחנו ככאלה. בעיות זיכרון יכולות לנבוע מחוסר ריכוז או בעיות זיכרון לטווח בינוני וארוך כתוצאה מליקוי למידה. בשני המקרים ניתן לפתור את הבעייה, אך חשוב קודם לכן לדעת את מקורה. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה