זה עובר?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

11/01/2009 | 23:32 | מאת: נתי

היי, בן משפחתי, כבן 13, אובחן כבעל ליקויי למידה ADD. בני משפחתו לא יודעים האם הליקוי חולף עם הזמן או שמא נותר לנצח. הציגו להם מחקרים שונים הנוגדים זה את זה. האם יש מחקר כלשהו שמכריע בעניין? תודה

12/01/2009 | 21:03 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, ליקוי למידה והפרעת קשב אינן מחלה ואינן עוברות!!! אלה שתי תופעות מוחיות נוירולוגיות. מהודעתך לא ברור האם הבחור לקוי למידה, לקוי קשב או שניהם גם יחד. על כל פנים חשוב מאוד לפעול על פי המלצות האבחון, לבנות תוכנית למידה והתמודדות מתאימה באופן ספציפי ולהפנים כי במרבית המקרים יכולותיהם האינטלקטואליות של לקויי למידה הן גבוהות מן הממוצע וכי יש לעשות הכול על מנת לטפח את החוזקים ולעקוף את הקשיים. הילד לא חולה. סביר להניח שהוא מוכשר במידה רבה ובהחלט אפשר להיות מאושרים. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה