שלילת זכות המאבחנים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

12/11/2008 | 22:38 | מאת: מיטל

אני לומדת כרגע איבחון דידקטי (שנה א'). שמעתי שישנו מאבק המאיים על זכותם של המאבחנים הדידקטיים לאבחן (כבר יצא חוק שלא יוכלו לאבחן סטודנטים). האם זהו איום אמיתי? מה הסיכוי שאכן תישלל זכות זו? האם תוכלי להפנות אותי לגוף שמבין בעניין זה?

13/11/2008 | 16:15 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

שלום רב, קיים תהליך הסמכה מקצועית , אשר במסגרתו מחודדים החוקים מי יכול לאבחן וכיצד. באופן עקרוני השאיפה היא כי מאבחניי העתיד יהיו בעלי תואר שני, הסמכה בהוראה וניסיון ישומי בשטח. אבחון הוא כלי עבודה בסיסי וחשוב. את בתחילת הדרך ויכולה לפלס אותה כאדם מקצועי ואחראי לטב ביותר בהצלח אלמוג

14/11/2008 | 06:53 | מאת: מיטל

אלמוג בוקר טוב, 1. האם המגמה היא שרק פסיכולוגים יאבחנו? כי להם מן הסתם יש תואר שני 2. היכן ניתן לעקוב אחר תהליך החקיקה אשר במסגרתו מחודדים החוקים למי יכול לאבחן? 3. האם מעמדם של המורים המאבחנים ייפגע מתהליך חקיקה זה?

מנהל פורום לקויות למידה