שאלה דחופה בקשר ללימודי תחום לקויות הלמידה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

01/09/2008 | 10:34 | מאת: ענבל

אלמוג שלום, התקבלתי ללימודי תואר שני באוניברסיטה העברית במגמה ללקויות למידה. תואר זה אינו מקנה תעודת מאבחן, אך כולל פרקטיקום מקיף באבחון לקויות למידה וכן פרקטיקום בטיפול. שאלתי היא האם אוכל לעבוד בתור מאבחנת במכונים שונים או בבתי ספר (או לעבוד באופן פרטי) או שאני חייבת בתעודת מאבחן מוסמך מטעם משרד החינוך. אין ברשותי תעודת הוראה, אולם עבדתי בפרויקטים חינוכיים שונים (כגון הפרויקט הלאומי), וכן שימשתי כמורה מחליפה קבועה במשך תקופה קצרה. אני מאוד מעוניינת ללמוד תחום זה, לעבוד במשרד החינוך בתחום ולסייע לילדים, אך אינני מעוניינת לרכוש ותק של 5 שנות הוראה לפני שאוכל בכלל לאבחן ולטפל. אני מעוניינת בעתיד לללמוד לצורך קבלת תעודת הוראה, אולם מעוניינת לעשות זאת במהלך העבודה בתחום, אם לא בבתי ספא אזי במכונים פרטיים או באוניברסיטאות. האם זה אפשרי? לתשובתך המהירה אודה

01/09/2008 | 18:54 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ענבל ערב טוב. התואר המדובר הנו מקצועי ורציני ועם זאת מי שלא הוסמך ללימודי אבחון או במגמה לאבחון אינו יכול לאבחן! את בהחלט יכולה לעבוד בתחום לקויות הלמידה במרכזי למידה ובתי ספר, אך לאבחן אינך יכולה עד שתהיה לך תעודה מקצועית בתחום זה. בברכה אלמוג

11/09/2008 | 13:15 | מאת: ענבל

בדקתי לגבי התואר ולפי הבנתי התואר כן מאפשר לאבחן ולטפל.התואר אינו מקנה תעודת מאבחן כי אוניברסיטאות אינן מעניקות תעודות אבחון אלא תואר אקדמי. מעבר לכך לפי מה שנראה בשטח עוצמתם של התארים השניים בתחום זה הולכת וגדלה בהשוואה למכללות שונות המקנות תעודת מאבחן בלבד אך אינן מקנות תואר שני . יום טוב לכולם

מנהל פורום לקויות למידה