התאמות בלימודים ובבגרויות

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

13/08/2008 | 12:38 | מאת: שקד

מה זה התאמות בדרגה 1? בדרגה 2? בדרגה 3? מי נותן אותם? איזה אבחון עושים בשביל לקבל אותם? האם זה רק לבגרויות או גם במסגרת הלימודים ביסודי ובחטיבת הביניים? תודה!

15/08/2008 | 11:08 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

שקד, בוקר טוב. השבתי על שאלתך כבר 3 פעמים ביומיים האחרונים, אך מערכת דוקטורס, בשל תקלה, מחקה את התגובות. אני מנסה שוב... התאמות היבחנות באופן כללי הן השורה התחתונה והחשובה באבחון מקצועי. כאן מובאות המלצות לדרכי למידה והיבחנות, אשר יביאו את המאובחן למיצוי יכולותיו. התאמות היבחנות קיימות גם בחטיבת הביניים, אך הן מקבלות משנה תוקף לקראת בחינות הבגרות. האתאמות מחולקות לשלוש קבוצות על פי רמת הקושי בלמידה . התאמות ברמה 1, 2 ניתנות על סמך אבחון דידקטי , הנערך על ידי מאבחן מוסמך ומאושרות על ידי המועצה הפדגוגית בבית הספר. התאמות בדרגה 3 ניתנות על סמך אבחון רב תחומי, שנערך על ידי פסיכולוג ומאבחן מומחה, ומאושרות על ידי ועדת החריגים במשרד החינוך. התאמות מדרגה 1 - הארכת זמן, התעלמות משגיאות כתיב התאמות מדרגה 2 - הקראת שאלון, שיעתוק, שכתוב, הכתבה לבוחן ניטרלי, דף נוסחאות מורחב, שימוש במילונית וקלטת ברמת 4 יחידות התאמות מדרגה 3 - בחינות בעלפה, בחינות מותאמות, שימוש במילונית וקלטת ברמת 5 יחידות בברכה אלמוג

15/08/2008 | 15:39 | מאת: שקד

תודה רבה על תשובתך המפורטת ויש לי עוד כמה שאלות ברשותך, 1. לגבי התאמות בדרגה 3 שנעשים ע"י פסיכולוג ומאבחן מומחה. מי זה המאבחן המומחה? פסיכולוג נוסף, מאבחן דידקטי? לא ברור לי מתשובתך. 2. אילו התאמות ואבחון מתאימים לבית יסודי? 3. מה זה שעתוק? מה זה שכתוב? אני מעריכה את זה שלמרות שהתשובה נמחקה מס' פעמים לא וויתרתי וענית לי בצורה מפורטת וברורה. תודה רבה

מנהל פורום לקויות למידה