לא בטוח מה הכיוון...

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

06/08/2008 | 01:05 | מאת: רועי

שלום רב, אני צריך באופן דחוף את הצעתך המלומדת. אני עומד בפני צומת דרכים גדולה בה אני עומד להתחיל ללמוד מחדש תחום אחר ממה שלמדתי (הנדסאי ביוטכנולוגיה) בגיל 29. אני שוקל לימודי מנהל עסקים אולי בשילוב עם תקשורת (מסקנה שהגעתי אליה בינתיים עם גרפולוגית-תעסוקתית). התואר נראה לי באמת פרקטי, יוקרתי ומעניין במקצת... אבל יש פה המון בעיות, אני סובל מהפרעת חרדה קשה, מטופל בכדורים ושיחות.. חרדות שיכולות לטלטל אותי בצורה עזה ביותר ולהפיל את הקוגניציה שלי לקרשים!!! חוץ מזה במתמתיקה לא הייתי טוב אף פעם... הצלחתי להוציא 60 ב 3 יחידות... עכשיו שאני רוצה להתחיל באופן מסודר תואר ראשון, אין לי שמץ של מושג האם מתאים לי תואר בניהול שהשנה הראשונה שלו היא כולה כלכלה. חשבתי לעשות אבחון דדקטי, אבל הדבר גם עולה הרבה כסף שאין לי וחוץ מזה הרי אני יודע שקודם כל בגלל בעיית הריכוז והזיכרון לבדה שנובעת מהחרדות אתקשה באופן כללי ובמיוד במתמתיקה כנראה שבה אני לא הכי חזק... אני הולך כאמור לגרפולוגית אבל באמת לא יודע אם זה הכי נכון לעשות אולי בעצם אני צריך מכון מסודר ורגיל כזה כמו מכון הדר/הדס??? הקיצור משתגע...

06/08/2008 | 09:47 | מאת: רועי

עוד דבר... המחשבה על ללכת למכון לייעוץ תעסוקתי היא בכלל כדי לדעת איזה תחום עיסוק מתאים לי ואם לימודי ניהול זה הדבר הנכון בשבילי..., מה שאבחון דידקטי לא יגיד לי.. לא? אבל מצד שני גם זה עולה עוד כסף וגם ככה אני הולך לגרפולוגית... הקיצר... מה נכון לעשות פה

06/08/2008 | 14:46 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

רועי יקר, אתה מערב בין שני תחומים שכל אחד מהם חשוב מאוד אך נפרד. ליקויי למידה והפרעות קשב - האם אתה יודע על ליקויי למידה מן העבר הלימודי שלך? האם עברת אבחון קשב וריכוז? האם טופלת בעבר בדרך כל שהיא בתחומי לקויות הלמידה והפרעות קשב? האם מותר לך להשתמש בריטליו או תחליפיו? הכוונה מקצועית - בחירת מקצוע הוא אחד הצמתים החשובים בחיים. לעיתים יש צורך בעזרה והכוונה בתחום זה. ביקור אצל גרפולוגית יכול ללמד אותך הרבה על עצמך, אך בשום פנים ואופן לא להחליף אבחון מקצועי לא תעסוקתי ובוודאי לא בתחום לקויות למידה או הפרעות קשב. השאלה הראשונה בבחירת מסלול לימודים היא מה מעניין אותך? מה מדליק לך את העיניים? השאלה השנייה היא האם תוכל להתפרנס וכיצד? אם כן, האם ניהול חשבון מעניין אותך? האם תוכל להצטיין בתחום זה ולהנות מעבודתך? אם התשובה לאחת השאלות היא לא! אתה בכיוון הלא נכון. חרדות וטיפוח הביטחון העצמי הן חשובות יותר מכל דרך שתבחר. הצבת יעדים קטנים וממוקדים והגשמתם בלמידה וסדר היום האישי עשויים לתרום רבות לשיפור, אם כי תהליך זה קשה וארוך. נסה לא להישתגע. ענה על שאלותיי, וננסה להתקדם משם . מקווה שעשיתי קצת סדר. אשמח להיות כאן בשבילך בהמשך הדרך. בברכה אלמוג

06/08/2008 | 22:32 | מאת: רועי

תודה רבה על תגובתך עברתי אבחון דידקטי לפני הרבה מאד שנים, נדמה לי שנתנו לי קצת הארכות זמן. בתחום הפרעות הקשב והריכוז לא אובחני או טופלתי אף פעם... אני חושב שבעיותי בתחום הריכוז הם בשל מצוקות רגשיות ונפשיות ופחות נוירולוגיות... לא הבנתי מדבריך האם אבחון גרפולוגי-תעסוקתי הוא תחליף לאבחון תעסוקתי במכון רגיל? ומה יש לי צורך יותר באבחון תעסוקתי שכבר עשיתי או באבחון דידקטי? לשאלתך מה מדליק לי את העינים שאלה קשה ביותר!!!!!! נראה לי ששום דבר או קצת מכל דבר.. אני חולם כל הזמן על עיצוב פנים זה נראה לי משהו מעניין ושמתאים לי קצת אך באבחון זה לא יצא כמשהו מתאים... פעם בכלל רציתי להיות חוקר פרטי ו DJ... אבל דברים אלה נראים לי הזויים וקשים מדי לביצוע... במיוחד לרקע החרדות וחוסר הבטחון עצמי.. לימודי תקשורת נראים מעניינים קצת וניהול אף פחות... אך ניהול זה מאד פרקטי ובכל אופן זו המסקנה מהאבחון תקשורת או מנהל עסקים... את מבינה את התסבוכת?

מנהל פורום לקויות למידה