לימודים בתחום הפרעות קשב

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

24/06/2008 | 07:04 | מאת: חגית

שלום לך, אני בת 35 אמא לשני ילדים ובעלת תואר ראשון לא מתחום החינוך( כלכלה).אנימתעניינת בתופעה של הפרעת קשב וריכוז ונתקלת בחברות ושכנות שילדיהם מאובחנים ככאלו. ברצוני לשאול היכן את ממליצה ללמוד את תחום הטיפול בהפרעות קשב וריכוז. אני כבר קרוב לחודשיים מחפשת מידע ומקבלת חוברות ואת האמת אני מבולבלת.האם אני חייבת תעודת הוראה/חינוך לשם לימודים בתחום? קיבלתי המלצות על מרכז כישורי למידה של רמי כץ על אורלי יזדי יוגב. רציתי לשאול את דעתך בעניין . ( האם שמעת על שיטת רביב? ) תודה מראש

24/06/2008 | 11:32 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

חגית בוקר טוב, תחום הפרעות הקשב משתייך הן לתחום לקויות הלמידה והן לתחום הנוירולוגיה. על מנת ללמוד בצורה מקצועית יש לפנות לאחד החוגים לחינוך מיוחד , כאשר ההתמחות היא בתחום זה. במקרה זה ניסיון בתחום החינוך ותעודת הוראה הכרחיים. בנוסף קיימות השתלמויות מרוכזות או לימודי תעודה בתחומים אלה. תוכלי לנסות בבית רות במסגרת השתלמויות מורים, או באורנים במסגרת התוכניות המיוחדות. ולשאלתך - שיטת רביב היא פיקציה ומסחטת כספים לא מעבר! שומר נפשו ירחק. בברכה אלמוג

24/06/2008 | 14:58 | מאת: חגית

אלמוג צהריים טובים, תודה רבה על תשובתך. (קיבלתי עוד תגובות כפי שאת כתבת לי על שיטת רביב- אני פשוט לא מכירה את התחום) למעשה אם אין לי רקע בהוראה אינני יכולה ללמוד את התחום? ( אלא אם אני עושה הסבה לפני כן?) מה דעתך על כישורי למידה של רמי? על קואצ'ינג בתחום הפרעות קשב? אני רוצה( או מקווה) לטפל ( לא לאבחן) ואני מודעת לכך שיש המון שיטות לטיפול בהפרעות קשב. יש בכלל שיטה מוכחת או שזה אינדיבידואלי לחלוטין?

16/09/2008 | 11:38 | מאת: ציונה

שלום אלמוג! מנקשת לדעת על השיטה "שרפרבריין" תודה מראש ציונה

מנהל פורום לקויות למידה