ליקויי למידה וילדותיות

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

11/06/2008 | 00:42 | מאת: לאה

רציתי לקבל את חוות דעת הרופא, האם חוסר בטחון וילדותיות אצל בחור בן 21 קשורים לליקויי הלמידה מהם הוא סבל וסובל ואובחן בעבר?

13/06/2008 | 10:44 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לאה בוקר טוב, ראשית, איני רופאה , אלא מומחית לטיפול בלקויי למידה ואוכלוסייה בסיכון. שנית, ליקוי למידה אינו מחלה, ולכן אינו מצריך טיפול רפואי. ולשאלתך - קשיים רגשיים ובכלל זה ילדותיות אינם קשורים בהכרח לליקוי למידה. הם אינם חלק מן הליקוי! עם זאת אנו עדים למקרים בהם כל תהליך ההתמודדות עם קשיי הלמידה גורם לתסכול, פחד מכישלון, פגיעה בערך העצמי וביכולות תפקודיות נוספות. למה את מתכוונת כאשר את אומרת ילדותי? מה הבעייה? מהן המשימות העומדות על הפרק שמתבצעות או לא? נסי לשתף יותר, ואשתדל לעזור. בברכה אלמוג

13/06/2008 | 15:57 | מאת: לאה

הבן סובל מחוסר בטחון, ומהערכה עצמית נמוכה (שמאד לא מוצדקת). הוא בחור פיקח עם הרבה איכויות, אחראי ורגיש למצוקות הזולת , אחד כזה שיש לו לב זהב שאפשר לסמוך עליו. אבל הוא חושב שכולם תמיד טובים יותר. הוא ביישן וקשה לו להתחיל וליצור קשרים אינטימיים עם בנות ותמיד הוא חושב על עצמו בצורה ביקורתית. חשבתי שהתופעות האלה קשורות גם לזה שהוא סבל מקשיי למידה ותמיד היה שונה מחבריו ונאלץ להעזר במורים מיוחדים במבחנים מיוחדים. האם כל זה לא גרם לו לירידת הערך העצמי? האם זה לא השפיע על אישיותו? אופיו?

מנהל פורום לקויות למידה