הפרעות וחוסר למידה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

28/05/2008 | 18:14 | מאת: סופי

בני בכיתה ח, באספת הורים האחרונה המורה מספרת על ילד מפריע לכיתה ולא לומד. זה לא אירוע חדש אך אחרי מאמצים במחצית הראשונה הוא למד והתנהג טוב. אני בבעיה קשה מאחר ואין לי שיתוף פעולה מבית הספר הם לא עושים שום פעילות או שיחות עם הילד. אנא עיזרו האם יש יעוץ או איבחון למה הילד תמיד מפריע.

28/05/2008 | 22:37 | מאת: מנסה לעזור

מה עשיתם במחצית הראשונה שגרם לו להתנהג יפה בבית הספר? מה קרה במחצית שגורם לו להתנהג בצורה כזו? איך הוא מתנהג בבית ובחברה? מה קורה איתו עם הלימודים? תראי, יכולות להיות הרבה סיבות להתנהגות הזו החל מחוסר הצבת גבולות ואז הוא מרשה לעצמו לעשות מה שבראש, או שיש איזשהו מתח בבית ו/או ביחסים בין ההורים, אולי קשה לו בלימודים והוא מתוסכל ואם כן אז צריך לבדוק מאיפה נובע הקושי באמצעות שיחות יעוץ עם היועצת או פסיכולוגית ואם יש המלצה לעשות אבחון פסיכולוגי ו/או דידקטי בהתאם. אשמח לשמוע את תשובותייך ולנסות לסייע הכי חשוב שתשארי רגועה ותאמיני בעצמך שאת אמא טובה ובגלל זה פנית לעזרה לקבל כלים. בהצלחה לך וכל טוב

28/05/2008 | 23:05 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, ראי ילד בכיתה ח אשר מפריע בצורה כזו הוא פגוע ומתוסכל. חשוב מאוד לשבת ולדבר בשקט עם הרבה אהבה ולברר מה קרה? מהו מקור הכאב? רק כך תמצאו קצות חוט שממנו תוכלו להתחיל ולטפל בקושי הלימודי או הרגשי. תארי קצת את מצבו החברתי, הלימודי, המשפחתי... ומשם ננסה לסייע. בברכה אלמוג

29/05/2008 | 15:16 | מאת: יונה

בלי קשר למקרה אודותיו שאלו כאן - ילד שמפריע בכיתה, זה מוגזם לחשוב שתמיד , אבל תמיד, יש פה עניין של קושי לימודי או ריגשי. , ושתמיד יהיה איזשהו פתרון לעניין והילד יהפוך להיות שקט , מקשיב וכו'. נכון שיש כאלה , אבל אין להכליל . מה לעשות ובני אדם לא נולדים דומים. יש כאלו שפשוט לא רוצים ללמוד. זה לא מעניין אותם. אם זה בגדר ה"ריגשי" , אז דברייך נכונים. זה עדיין לא אומר שהם לא יסתדרו בחיים, מבחינה כלכלית ואישית. אישית למדו אתי כאלה, וכעת, לאחר עשרות שנים, נוכחתי לראות שהם נורמטיביים והסתדרו היטב..

מנהל פורום לקויות למידה