התאמות לבגרות באנגלית

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

22/05/2008 | 22:05 | מאת: אריאל

לפני כ- 3 שנים בני עשה אבחון פסיכודידקטי וקיבל את ההתאמות הבאות - התעלמות משגיאות כתיב, הקראה, שכתוב והארכת זמן. כל זה טוב ויפה למקצועות הנלמדים בשפה העברית. באותה תקופה לבני היה ידע מאוד בסיסי באנגלית וכך נכתב באבחון על רמתו. אבל מאז הוא לומד עם מורה פרטית והתקדם מאוד וברצונו לגשת לבגרות. ושאלתי האם ההתאמות שקיבל בעברית תקפות גם לשפה האנגלית או שיש צורך לעשות אבחון נוסף? כמו כן הוא צריך גם מילונית, מי יכול לאשר זאת? אודה על תשובתך המהירה

22/05/2008 | 22:20 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, ההתאמות במקצועות השפה העבריים אינם תקפים כלל לגבי השפה האנגלית. לפניכם שתי אופציות: א. קיום אבחון אנגלית. אבחון זה יצטרף לאבחון הקיים ויאפשר התייחסות לרמתו הנוכחית של בנך. ב. בקשה לעדכון האבחון הנוכחי. ניתן לגשת למאבחן , אשר ביצע את האבחון הקודם ולבקש עדכון, כלומר - התאמת נתוני האבחון למצב הלמידה העכשווי. שני האבחונים יאפשרו שימוש במילונית ( אם אכן יש בכך צורך ) ברמות היבחנות של 3 או 4 יחידות לימוד, ובחינה של התאמה זו במידה ומדובר ברמה גבוהה יותר. בברכה אלמוג

23/05/2008 | 15:01 | מאת: אריאל

האם עדכון האבחון יהיה כלול בתשלום נוסף? עשינו זאת בניצן, האם צריך לגשת אליהם או לפנות ישירות למאבחנת שעשתה? מה זה אבחון באנגלית ומי עושה אותו, האם זה גם בניצן? כמה עולה אבחון באנגלית? תודה על המידע

מנהל פורום לקויות למידה