טיקים אצל בתי בת 8

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

05/05/2008 | 09:59 | מאת: טל

מדובר בבתי האמצעית, לאחר הלידה השלישית הבחנתי בטיקים אצל בתי (יש לציין שבזמנו היא היתה בת 4) זה בא לידי ביטוי במצמוצים, משיכות של אף וזה עבר חלף לו לאחר שיחות עמה בנושא. ברור לי שזה על בסיס רגשי, כיום היא בת 8 ומביעה את קנאתה באחותה הקטנה בת 4 בצורה מאד ברורה, למרות שתשומת ליבי ניתנת שווה בשווה בין ילדי, בזמן האחרון הבחנתי במשיכות של ראש /צוואר/גרון כאלה לא ברורות ושוב שוחחתי עמה על כך לא ברור לי עדיין אם הכל בכדי לקבל תשומת לב, או שאני צריכה לפנות לטיפול מקצועי בענינה, אני מאמינה שזה קשור במערכת היחסים ביננו ואם אני יתעלם זה יחלוף גם כן אני צריכה ייעוץ, ולא רוצה לטמון את ראשי בחול ולא לטפל בבעייה עם יש צורך בכך נא תשובתך הדחופה

06/05/2008 | 16:58 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אחר הצהריים טובים, קודם לכול חשוב לי להדגיש כי ביתך אינה פועלת במכוון. הסיבות לטיקים הן שונות ורבות, אך אינן נובעות מן הרצון לקבל תשומת לב או בגין קנאה בין אחיות. את חייבת לקחת את הילדה לאבחון מסודר כולל בדיקה מאששת או שוללת טורט. במקביל ראוי מאוד להשקיע במערכת היחסים האישית ולשפר אותה לפני שיהיה מאוחר. בברכת חג שמח אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה