שגיאות כתיב

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

05/04/2008 | 14:39 | מאת: שירי

שלום, אני סטודנטית בת 26, מעולם לא היו לי שגיאות כתיב או לקות למידה כלשהי, לפחות לא משהו שאובחן או הורגש, גם במהלך לימודי באוניברסיטה, בשנתיים האחרונות, לא נתקלתי בכאלה, עד עכשיו. לאחרונה התחלתי לכתוב עם שגיאות כתיב, אני מחליפה את סדר האותיות במילה, כותבת אות פעמיים או סתם מכניסה אות לא קשורה, זה קורה באופן רציץ ותדיר ודורש ממני ריכוז רב כדי למנוע את זה. מה יכול לגרום לזה? תודה מראש...

05/04/2008 | 17:17 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, על פי דברייך ניתן לשער כי שגיאות הכתיב נובעות מלחץ או מהירות יתרה. העומס הלימודי עשוי להשפיע על המוח ומתוך עייפות וחוסר ריכוז . תופעה זו די נפוצה. עם זאת , אם הדבר נמשך חשוב לערוך בדיקת קשב וריכוז על מנת לשלול או לאשר הנחה זו. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה