משחקי מחשב - גבולות ?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

01/03/2008 | 07:38 | מאת: זיו

שלום. לביתי יש לקוי למידה קל . לנו כהורים מאוד מפריע שהילדה כל היום משחקת במחשב במשחקים ולא מתפנה לערוצים אחרים (יש לה חברות והן נפגשות לפעמים ושוב משחקים במחשב). הילדה לדעתנו התמכרה למשחקי המחשב ומתנתקת מהמציאות . הילדה בת 11 ועולה לחטיבה בשנה הבאה . האם לדעתך לשים לילדה גבולות ברורים וקשים בנושא משחקי המחשב ואז זה יאלץ אותה לפנות ולחפש ערוצי התענינות אחרים ? האם לדעתך ההתמכרות הזו יכולה לגרום לילדה נזק בעתיד ? מה דעתך והמלצתך ? תודה

01/03/2008 | 16:34 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

זיו אחר הצהריים טובים, בוא נתחיל מן ההתחלה. ציינת כי לבתך ליקוי למידה קל. ראשית חשוב לדעת מהו ליקוי הלמידה על מנת לענות על השאלה כיצד הוא משפיע על כל שאר תפקודיה הלימודיים והחברתיים. כעת בנוגע למחשב - האם הילדה מתפקדת בבית הספר? מהם ציוניה? מה מצבה החברתי? אילו עיסוקים אחרים הייתם רוצים שתתפנה אליהם? כאשר אתה מעיד על התנתקות מהמציאות, האם יש כאן התעלמות מקושי או עיסוק ממכר האופייני לכל כך הרבה מבני גילה? האם קיים משבר רגשי מסיבה כזו או אחרת? אני באופן אישי מתנגדת לקיצוניות ונוקשות, ועל כן איני מאמינה כי החרמת המחשב לדוגמה, תפנה את הילדה לערוצים המבוקשים. כמובן, שאיני ממליצה על משחק מול המסך 12 שעות ביממה, אך איני חוששת במיוחד לגורלה של הילדה, הפועלת ככל הנראה, כרוב בני גילה. כמובן, שבמקרה של פגיעה בלימודים או הגזמה קיצונית יש לשים גבולות. עובדה זו נכונה לגבי כל תחום בחיים ולא עיסוק במחשב דווקא. האם עלול להיגרם נזק לטווח ארוך? לא מעצם העיסוק עצמו במחשב. כל סיטואציה ראוי לבחון בהקשרה הרחב יותר , כאשר יש להביא בחשבון שהתנאים משתנים ואיתם גם ההשלכות. המלצתי אם כן - לבדוק! במידה והמצב הלימודי תקין פחות או יותר, המצב החברתי תקין והילדה אינה מבודדת או מתבודדת. אוכלת, מחייכת ומתפקדת מה טוב. דברו והחליטו יחדיו על גבולות הנכונים לשני הצדדים. במידה ואחד הפרמטרים מופר חשוב מאוד לבדוק את המצב הרגשי ולהיות שם בשביל. בכל מקרה איני מאמינה בקיצוניות או כוחניות, אשר לעניות דעתי אינם מובילים , אלא לפגיעה קשה בכל הצדדים. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה