קריאה ?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

16/02/2008 | 17:09 | מאת: יעלי

שלום. לבני יש ליקוי למידה קל בהבנת הנקרא. ניסינו שהילד יקרא ספרים והוא סירב . הילד מסכים שאנחנו ניקרא לו . האם לדעתך קריאה שלנו לפניו יכולה לעזור לו בהבנת הנקרא ואולי לעודד אותו לקרוא בעתיד? האם זה לטובת הילד שנקרא לו ספרים או שפשוט להניח לו באם הוא לא רוצה . תודה

16/02/2008 | 23:26 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

יעלי לילה טוב, קודם כל חייבים לעשות סדר: בן כמה הילד? במה מתבטא הקושי? האם הוא מאובחן? חשוב! קשיים בהבנת הנקרא אינם מעידים על ליקוי למידה בהכרח. אני תומכת נלהבת של הקראת ספרים לילדים. זמן לקרוא יהיה להם כל החיים. מה כן? להפוך את הקריאה למשחק תוך כדי תרגול מילים, השלמת משפטים וסיפורים ויצירה. כל אלה אך ורק בשיתוף פעולה עם הילד. במידה וחוסר הקריאה מפריע בהתפתחויות הלמידה בצורה משמעותית, יש להתמודד ולהקנות אסטרטגיות למידה מתאימות ומקדמות. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה