דיספרקסיה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

07/01/2008 | 11:04 | מאת: גלית

שלום.שחר שלי בן שלי בן 5.יש לו דיספרקסיה שאובחנה בגיל שנתיים וחודשיים.(שפתית)כיום עדיין מטופל ע"י קלינאית תקשורת . מדבר מצויין .(הבעיה ברובה הגדול היתה רק שפתית אבל במשך שנה עבר טיפול גם בריפוי בעיסוק כי קראתי באינטרנט שזה יכול להועיל... אלא ,שמאחר והיה לו קושי באיתור צלילים(בדרך לרכישת השפה) הקלינאית נוטה לחשוב שתהיה לו בעיה בקריאה/כתיבה... ובנוסף לפי האינטרנט כנראה שתהיה לו לקות למידה . כיום בגן חובה . בהתייעצות עם הגננת לא יעלה שנה הבאה לכתה א' אלא ישאר עוד שנה בגן חובה. שאלתי , איזה איבחון עלינו לעשות לו ? היכן עושים איבחון כזה ?אצל איזה בעל מקצוע ? מאחר וילך לכתה א' רק בעוד שנה וחצי מהיום מתי לעשות לו את האבחון . בזמן האחרון שמתי לב ששמות של ילדים / אנשים לוקח לו הרבה הרבה זמן ללמוד . את השם של המורה לקפוארה שלו שאצלו לומד פעמיים בשבוע כבר חודשיים לא זוכר(קוראים לו תום ואני מזכירה לו בכל פעם את השם) . את שמות הילדים בגן - לא יודע של כולם ... אשמח אם תוכלו להתייחס לשאלותי . יום שמח , גלית

08/01/2008 | 17:20 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

גלית, אחר הצהריים טובים, קודם לכול כל הכבוד על העירנות והטיפול המסור. כעת כאשר החלטתם לדחות את עליתו של בנך לכיתה א, אני מציעה לעצור ולהשעות את הפעילות. אין כל צורך באבחון משום סוג כעת. תני לילד להתפתח בקצב שלו. אין כל וודאות שלילד יהיו קשיים בקריאה או בכתיבה. יתכן שבשלב זה עדיין אינו בשל ללמידה. אבני השפה הבסיסיות עדין לא נרכשו, ולכן העובדה כי הילד אינו זוכר שמות אינה מצביעה בהכרח על בעיה מכל סוג שהוא. בסביבות אמצע כיתה א כדאי לבדוק שוב ולבחון את הצורך באבחון דידקטי או רב תחומי. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה