החזרת שאלה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

17/09/2007 | 18:22 | מאת: טובה השנה

תאריך: 12.9.2007 שעה: 12:40 ברצוני לדעת אם אתקל בקשיים בלימודי שפת היידיש. (וזאת לאחר שנוכחתי שאני כנראה סובלת מאיזשהי מגבלה בתפיסת האנגלית. שניים אני מסנה ללמוד ומאמצי מעלים חרס). מכיוון שאני אשה בשנות החמישים איני פונה לאיבחון וייעוץ וכו' אבל ברור לי שאני סובלת מאיזשהי בעיה. (בשניים האלה הצלחתי ללמוד מקצוע ללא קושי וכן למדתי דברים חדשים הקשורים בעבודתי.). האם לימוד יידיש יאכזב אותי כמו הניסיון ללמוד אנגלית (שהקדשתי לו שנים) או שזה לא חייב להיות כך. בילדותי לא הרגשתי קושי בלימוד קריאה וכתיבה עברית. ועד כמה שידוע לי גם תפיסת דיבור הייתי נורמטיבית. דיון / נושא

17/09/2007 | 20:31 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, אין לי תשובה מוחלטת בשבילך. מצד אחד, קיימים מקרים רבים בהם קיימת לקות למידה קשה באנגלית , אשר נעלמת קליל בלימוד השפות השמיות , כגון ערבית. היידיש קרובה לעברית ולמשפחת השפות השמיות ומכאן יתכן כי הקושי יתמתן. עם זאת איני יודעת מהו ליקוי הלמידה שלך ועד כמה הוא חריף, לכן אתקשה לספק תשובה מוחלטת. בברכה אלמוג

18/09/2007 | 12:15 | מאת: טובה

מחבר: טובה תאריך: 18.9.2007 שעה: 12:13 גם תשובה של "לא יודעת" היא תשובה מכובדת בהחלט. עדיף על פני התעלמות. נ.ב. בוודאי התכוונת ב-"קליל" ל-"כליל". (ועל זה נאמר "אם בארזים ..וכו'....".) גמח"ט

מנהל פורום לקויות למידה