בעיה נפשית או ליקוי למידה?.???(גם וגם??)

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

26/07/2007 | 22:39 | מאת: גם וגם??

ערב טוב רציתי להבין דבר שמציק לי מאוד. כל שנותיי התקשיתי מאוד בביהת הספר וניזקקתי לערה בשיעורי בית בלימדה למבחנים.ניזקקתי לכך שיסבירו לי את החומר ויספרו לי אותו היטב כי לבד לא הצלחתל להבין מה קראתי בגלל שקראתי לאט מאוד ובהרבה קושי והתעייפתי מהרץבבית היו כועסים עלי שאני איטית מידי.בבית ספר לא הספקתי לסיים את המבחנים אפילו שידעתי את החומר וזאת ביגלל שהקריאה וההבנה היתה איטית וא"כ קשיים להיתבטאות בכתב ... קיבלתי ציונים נמוכים הרבה כי לא סיימתי ולא כי לא ידעתי.הייתי שקטה תמיד בכיתה ולא רציתי שייפנו אליי לקרוא תשובות גם לא הצבעתי מהפחר לדבר לפני כולם ועוד לטעות?? עם כל זה בתקופתי לא היתה מספיק מודעות לדבר ואף עברתי בתי ספר שונים והמורים לא העירו להוריי שיש אולי בעיה כלשהיץ בסבל רב וביגון כבד עד שסיימתי את בית ספר בתעודת בגרות מלאה(כן!מלאה בציונים דפוקים!) רק אחרי שירות צבאי ושנתיים של לימודים מפרכים במכללה עד ששם גילו שאני סובלת בליקויי למידה ואובחנתי דרכם-אצל מומחה- באיבחוןליקויי למידה:שהבעיה היא בתפיסה וקצב עיבוד איטי מאוד,קשיים בעיבוד גירויים חזותיים וקריאה איטת.קשייטם בשליפת מילים,עיקר וטפל וכו... קיבלתי המלצות להוראה מתקנת ותוספת זמן לא מוגבל אבל מרוב קשיים ופחדים עזבתי את לימודיי שם באמצע מעט זמן אחכ.השאלה שלי האם יכול להיות שכל הבעיה שלי בלימודים היא רק בגלל שיש לי או.סי.די. ובכלל חרדות ממבחנים ואף דיכאוןכבר מגיל 12 ??וזה גורם לאיטיות הרבה?? ומצד שני הרי תמיד התקשיתי לקרוא ולהבין גם שהייתי הכי רגועה בעולם.ותמיד לקח לי המון זמן לכתוב ולנסח בכתב.אז-האם יכול להיות שכל הקשיים בלימודים במשך השנים נבע מהמצב הנפשי בלבד???כי גם אז הייתי מדוכאת), או שזה פשוט רק החמיר יותר בגלל המצב הנפשי וכן יש ליבאמת בעיה כזו של ליקויי למידה שפשוט אותרה בשמה המלא רק אחרי כל השנים הנוראיות האלו??? איך אפשר לדעת ???אשמח לקבל ממךתשובות בבקשה!!!

לקריאה נוספת והעמקה
26/07/2007 | 23:12 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, קראתי את מכתבך מספר פעמים, והוא נגע לליבי. אני חייבת לומר לך כי אין כל קשר שבעולם בין נטייה דכאונית לבין ליקויי למידה. את מתארת ליקויי למידה קלאסים ואף מאובחנת כלקויית למידה. תיקוי הלמידה הוא תופעה נוירולוגית, מוחית מולדת. כל קושי רגשי אינו קשור או משנה אותה בשום צורה. אני מסכימה כי אדם בדיכאון לא ישוש ללמידה, אך בשום אופן לא ניתן לומר כי הדיכאון יגרום לו לקרוא יותר לאט... אני בטוחה כי כאשר תקבלי את הכילים הנכונים ללמידה , את תביסי את הקושי והפחד למרות הכשלונות לאורך השנים. אשמח מאוד להיות כאן בשבילך ולספק לך הדרכה ותמיכה על מנת שתחזרי ללמוד ולהגשים את עצמך בדיוק כפי שאת מאחלת לעצמך. בברכה אלמוג

27/07/2007 | 15:09 | מאת: גם וגם!!!

...רציתי רק להוסיף שהשאלה הזאת הציקה לי מכיוון שלאחר האיבחון התעננינתי דרך אנשי מקצוע במכללה וגם באינטרנט וממה שהבנתי אז שיש צורך במשהו שנקרא (עם אני לא טועה)אבחנה מבדלת שהנתי שדבר זה נועד כדי לדעת האם הבעיה בלימודים והקשיים הם בגלל בעיית-ליקיילמידה נטו! או:שיתכן והקשיים נובעים כתוצאה ממצב נפשי לא טוב,או מבעיות רגשיות וכדו... ואז הם רק סימפטומים של המצב הנפשי ולא איזה ליקוי במוח! כלומר לפי זה אני יכולה לשאול האם בעצם המאבחן שעשה לי את האיחון גילה תוך כדי האיבחון שיש לי גם קשיים רגשיים ודיכאון ברמה מסויימת? (אך את זה לא טרח לציין בפניי כי הרי על זה לא שילמתי לו!!) והוא ידע זאת ולא אמר לי "מצבך כך וכך ואת צריכה עזרה פסיכולוגית בנוסף... אלא רק ווידא שהקשיים הם תוצאה ישירה של ליקויי למידה נטו והם לא כתוצאה מהמצב הנפשי שבו הייתי בזמן ההוא?? אני בכל זאת מבולבלת מהעניין ולא יודעת מה לחשוב בדיוק.אולי אני מסתבכת בשאלות האלו כי אני או.סי.די ואני חייבת לטחון כל דבר עד שהוא לגמרי ברור לי??? או שעכשיו אני ממציאה לעצמי תירוץ לברוח מכל העניין הזה ולא לחשוב עד הסוף ולהבין באמת?? (כי זה ייקח לי שוב המון זמן להבין הכל כי יש לי ליקויי למידה??או כי אני או.סי.די גם במחשבות???) אוווףףף!!!

מנהל פורום לקויות למידה