כדורגל

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

28/06/2007 | 10:21 | מאת: דלית

ילדי אובחן כADD וליקוי למידה הוא אוהב מאד כדורגל ורוצה להירשם לקבוצת כדורגל בלימודים יש לו ציונים נמוכים. האם במידה וארשום אותו לקבוצה זה יכול לעזור לו או להרע לו בלימודים.

28/06/2007 | 20:16 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

דלית ערב טוב, אני מתקשה למצוא את הקשר בין חוג כדורגל לתוצאות בלימודים. על מנת לשפר הישגים בנך זקוק להוראה מתקנת ושיעורי אסטרטגיות למידה. על מנת להוציא מרץ, לשפר קואורדינציה ולהדגיש את יתרונותיו הגופניים עיסוק בספורט מומלץ. בין שני התחומים אין קשר ואסור שיהיה. אל תתני השתתפות בחוג ספורט בהעלעת ציונים, משום שהתהליך בלמידה ארוך, מתסכל ולעיתים בלתי נשלט. בנך לקוי למידה ובעל הפרעות קשב. הוא לא צריך להענש על כך. בברכה אלמוג

30/06/2007 | 10:57 | מאת: עירית קפלינסקי

דלית שלום לא ציינת את גילו של בנך ולכן אענה בהרחבה מערכת העצבים מתפתחת באופן מואץ עד גיל 10. חשוב לגרות את המערכת על ידי פעילות מוטורית (גופנית) על מנת להגיע לפיתוח מלא ומאוזן. השתתפות בחוג ספורטיבי כלשהו בהחלט עשויה לתת מענה לצורך זה ואף לצרכים מגוונים אחרים. חשיבות רבה יש למאמן החוג. על פי מחקרים נוטים מדריכים צעירים לשמש דמות להערצה ולהדגים באופן יעיל אך לצד זה גם מעודדים תחרותיות שאינה רצויה כל כך בגילאים הצעירים. התחרותיות רצויה אחרי גיל 10. מאמנים מבוגרים בדר"כ מלמדים את הילד בעזרת הפעילות הגופנית את ערכי החברה, כללים, מסגרת, כיבוד השונה והאחר, נצחון והפסד, משמעת ועמידה בזמנים התארגנות יעילה ועוד מריכיבים החשובים לכל ילד ובפרט לילד לקוי למידה. ייתכן מאוד שבנך מעוניין בחוג זה מכיוון שיודע ששם הוא מצטיין לעומת תחומים אחרים בהם הוא מתקשה. אין ספק שלחוג ספורט יש תרומה משמעותית להתפתחותו אך לצד זאת רצוי לזכור גם את חשיבות גן השעשועים, הפעילות במים וגוון של פעילויות כדי להשיג איזון בהתפתחות מערכת העצבים. לצד אלו רצוי להעזר בהוראה מתקנת ואף לשקול טיפול הומאופטי לפני טיפול תרופתי. תמיכה מקיפה עשויה לעזור לבנך להתגייס לטובת הלימודים. בהצלחה ( ההודעה נערכה מפאת פרסום אישי בגוף הטקסט )

01/07/2007 | 08:12 | מאת: דלית

עירית תודה שהגבת לי אז ככה , בני בן 11 בקשר להומאופת את מתכוונת שבו אפשר להיעזר בבעיות קשב וריכוז. אם כן אשמח לקבל פרטים שאת יודעת . הומאופט מומלץ

מנהל פורום לקויות למידה