ילדה בת 8.5, מתוסכלת שלא מעונינת ללמוד

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

15/11/2006 | 23:42 | מאת: אמא

שלום, אני אמא לילדת בת 8.5, עם אינטילגנציה רגשית גבוהה. בהיותה בת 4.5 אביה נפצע אנושות בתאונה והיא חוותה טראומה קשה, ובנוסף מעבר דירה, התמודדות עם קבלת אח חדש (הייתי בחודש רביעי בזמן שאירעה התאונה), ולא היה לי זמן להכינה נפשית, כמו-כן בתאונה נהרגו 3 אנשים ביניהם השכן והאבא של החברה הכי טובה שלה שהיא בעצם בת גילה. בכיתה א'-היא התחילה ברגל שמאל ולא היתה מעונינת ללמוד, שנאה את המורות ואת הלימודים, וכן בכיתה ב'. בכיתה ג' ביקשה שהעביר אותה לבי"ס חדש שנפתח מכיוון שהיא לא אוהבת את ביה"ס. אני מבחינתי העברתי גם מהסיבה שהשכנה היתומה, וההתרועעות ביחד לא עשתה טוב להדר, ולהפך גרמה לה להתפרצויות כעס, ובכי. בכיתה ג' פניתי למאבחנת שטרם סיימה את האיבחון מאחר והפנתה אותי למבדק ראייה= בקופ"ח לא שמעו על המושג הזה ובכל פעם שולחים אותי לרופא עיניים שבודק ראייה רגילה. הילדה לא קוראת ספרים, אוהבת לראות טלויזיה גם סדרות בשפות אחרות (מכאן שהיא יכולה לקרוא את התרגום), בשנותיה הראשונות בביה"ס היא טענה שיש לה המון כאבי ראש (ואני ראיתי את זה כביה פסיכולוגית או נסיון להתחמק מלימודים). מבחינה חברתית היא מסתדרת, לפעמים רבה, יש לה חברה קבועה בביה"ס החדש, וכן חברות שבאות אליה. כשאני מתקנת אותה בשגיאות הכתיב, היא מתעצבנת, לא אוהבת לכתוב, מרבה בשגיאות (אבל זה בגלל שבביה"ס הקודם לא עשו הכתבות ותמכו בשיטה שלא לתקן שגיאות כתיב), כתב היד שלה משתנה. אפילו לא מנסה ללמוד את לוח הכפל, לדעתי יש לה פער עצום להשלים, אפילו פער עוד מתקופת הגן בה התעסקה בלדבר על מוות, תאונות דם וכו....... בביה"ס היועצת ביקשה שהיא בינתיים לא חייבת להכין את ש"ב, והכן הדר לא מכינה, החששות שלי האם היא תוכל להשלים פער כזה של שנים משמעותיות בחייה? והאם המקרה מלבד בעיה רגשית מעיד על דיסלקציה או בעיה אחרת??? אנא תשובתך בהקדם, אני מרגישה רע מאוד כאמא, אני חסרת אונים ואין לי את הכלים המתאימים כדי להתמודד עם מצב כזה.

22/11/2006 | 12:15 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אמא יקרה, קודם לכול אומר לך שיהיה בסדר. ביתך תשלים את החסר ברגע שתהיה בשלה לכך. יתכן מאוד שברגע זה היא מתמודדת עם אתגרים רגשיים כה משמעותיים, אשר לא מותירים מקום ללמידה. ברגע שתתפנה רגשית יפרץ גם המחסום הדידקטי לימודי. סביר מאוד להניח כי ביתך לקויית למידה. תוצאות האבחון יסייעו במציאת הדרכים הטובות ביותר לעזור לה, וידריכו אתכם כיצד היא תוכל ללמוד בצורה הטובה ביותר. חשוב לומר, כי ליקוי למידה אינו אסון. עם כל קושי ניתן להתמודד ולנצח. הדרך לא תמיד פשוטה, אך ניתנת למעבר שבסופו חיוך. בהצלחה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה