המשך הבהרות

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

08/11/2006 | 21:30 | מאת: ירדן

הכוונה היתה באמת לגורמים בבית הספר. החשש שלי הוא שהיא תקוטלג בתור ילדה חלשה או "בעייתית" ואז יאמרו נו מילא היא לקויית למידה לא נשקיע יותר מדיי...וככה היא תכנס למערכת של דעות קדומות

09/11/2006 | 08:01 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ירדן בוקר טוב, דעתי היא חד משמעית - את חייבת לדווח לבית הספר על קיומו של אבחון או כל חשד לליקוי למידה. הפגיעה בביתך כאשר תידרש לתפקד כאילו אינה לקויית למידה תפגע בה קשות והמחיר בהחלט לא כדאי. נכון, מערכת החינוך שלנו אינה מושלמת, לשון המעטה, אך בה בעת גוברת המודעות לכך כי יש בעייה. הביאי בחשבון כי בכיתתה של ביתך יהיו עוד 5-10 תלמידים בעלי לקויות למידה. על מנת לטפל ולעזור בית הספר חייב לדעת את התמונה כולה. תלמידים בעלי לקויות למידה על פי רוב מוכשרים ובעלי פוטנציאל גבוה מן הממוצע, אלא שחייבים ללמד אותם בדרך המותאמת להם. אני לא מבטיחה לך שלא יהיו עוגמות נפש בדרך: יהיו מורים שלא יתחשבו, יהיו כאלה שלא ידעו כיצד להתמודד, ויהיה גם מי שיפגע, אבל... ללא שקיפות מלאה ושיתוף פעולה שלכם ההורים אין סיכוי להצלחה. מקווה שעזרתי בהצלחה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה