ריטלין, אם לא עוזר?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

19/01/2005 | 23:48 | מאת: רועי

שלום לך, אני בן 22 ויש לי לקויות למידה, אובחנתי לאחרונה במכון רום פילת ברמת גן והמליצו לי על בדיקת טובה. לפני כשבוע עשיתי את הבדיקה, ולאחר שלקחתי את הריטלין ועשיתי את הבדיקה שוב לא הרגשתי שום שינוי שגרם לי לעשות את הבדיקה טוב יותר מאשר בלי הריטלין. די בניתי על הריטלין כי קשה לי להתרכז וללמוד, ועכשיו מכיוון שלא נראה לי שהרופא ימליץ לי על לקיחת ריטלין (הביקור שלי אצל הרופא יהיה עוד כחודש) אני די חסר אונים ולא יודע מה לעשות. האם יש איזשהו פתרון אחר? אולי מוסד כלשהו, או כדור מסוג אחר, כל דבר שיוכל להיות יעיל ולעזור לי ללמוד כמו כל אדם? בתודה מראש רועי

20/01/2005 | 00:39 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

רועי לילה טוב, ריטלין אינו הכדור היחיד המשמש להתמודדות עם הפרעות קשב וריכוז. תמיד ניתן לנסות תחליפים, כאשר יש לקחת בחשבון כי אנשים שונים מגיבים לכדורים שונים באופנים שונים. מתי התחלת את השימוש בריטלין? יש תקופת הסתגלות של כשלושה שבועות עד לקבלת השפעה. בכל מקרה אם אתה מרגיש כי אין כל השפעה ניתן להקדים את הפגישה הבאה עם הרופא ולתור אחר פתרונות חלופיים מוקדם יותר. בברכה אלמוג

20/01/2005 | 21:17 | מאת: רועי

שלום לך, כנראה שלא הבהרתי את עצמי ועל כך אני מתנצל. עשיתי את בדיקת טובה לפני כשבוע במכון אדר בב"ש (בראשותו של ד"ר עדי אדר). הפגישה השנייה (שבה הוא יאמר לי את תוצאות הבדיקה הראשונה) תערך בעוד כחודש. עוד לא התחלתי לקחת ריטלין ולפי הרגשתי מהבדיקה הד"ר כנראה גם לא ימליץ לי על זה. די בניתי על הריטלין כי יש לי בעיות ריכוז וקשב נוראות.

מנהל פורום לקויות למידה