שגיאות כתיב

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

13/01/2005 | 10:27 | מאת: נישה

שלום, לבתי המתוקה שלומדת בכתה ו' יש ה מ ו ן שגיאות כתיב - שמטרידות אותי עד מאד. למורים מאידך, אין שום בעיה בנושא, היא מוגדרת כתלמידה מצטיינת ונבונה, אם כי אין אני רואה אותה משקיעה בלימודים. אינני יודעת מי עוור יותר ... האם לדעתכם יש מקום לאבחון - או שזו השיטה הנפלאה של אי תיקון שגיאות שהשתרשה פה בארצנו. תודה,

13/01/2005 | 10:49 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, ריבוי שגיאות כתיב כשלעצמו אינו מהווה דווקא סמן ללקות למידה. אני מניחה כי עם הזמן והתרגול הן תתמעטנה. השאלה המשמעותית יותר הנה האם בנוסף לשגיאות אלה מתגלה קושי לימודי נוסף או אחר, אשר יכול להצביע על חשד לליקוי למידה. על פי דברייך אני מבינה כי ביתך לומדת היטב ומצליחה יפה מאוד בלימודיה. אם כך הדבר אין סיבה לדאגה. ובכל זאת למען השקט הנפשי ניתן לעשות שתי פעולות פשוטות: א. בדקי האם ביתך מבחינה בין סימני הניקוד השונים ( אבחנה בין תנועות ) ב. מדי פעם ערכו לעצמכן הכתבות על קבוצות מילים מועדות וכך תשיגו גם שיפור בתחום הכתיב וגם שיתוף פעולה משפחתי ונעים. את מוזמנת להמשיך ולעדכן גם בהמשך בהצלחה אלמוג

01/02/2005 | 23:14 | מאת: ליאורה

נישה שלום קראתי את הודעתך לגבי בתך ושגיאות הכתיב.אני הייתי ממליצה לך לבדוק האם בתך גם מעתיקה עם שגיאות, אם כן יתכן מאוד כי הזיכרון החזותי חלש יותר ,כלומר היא אינה משמרת בזיכרון את התבנית הגלובלית של המילה. אחד הדרכים להתמודדות היא לעבוד על אימון בהעתקה.(ספר מומלץ בנושא זה הנו:"נתיב הכתיב" שגיאות כתיב, אבחון,דרכי מניעה וטיפול. שכתבה ציפורה מאק.)

מנהל פורום לקויות למידה