האם לקויות למידה זה תורשתי?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

11/06/2006 | 14:32 | מאת: אמא דואגת

אמא ל 4 ילדים. 2 הגדולים אובחנו עם לקויות למידה, והשלישית בת5 וחצי מגלה סימני חוסר בטחון בזכרון וצריכה אבחון. האם יש דרך לעלות על הבעיות בגיל צעיר יותר (שנתיים-שלוש)ולהתחיל לטפל?

11/06/2006 | 16:51 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אמא יקרה, קודם כל, לא כדאי לדאוג. שנית בהחלט לא ניתן ולא רצוי לנסות ולאבחן ליקויי למידה בגיל כה צעיר, מה גם שאפשרויות הטיפול בשלב זה אינן קיימות. הילד עדיין לא רכש את אבני השפה, הצורות והנורמות החברתיות, לכן לא ניתן להראות לו את השונה. לשאלתך בכותרת - התשובה היא כן! ליקויי למידה עוברים בתורשה בעיקר מצד האב אך לא רק ממנו. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה