איבחון פסיכולוגי.

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

02/06/2006 | 12:49 | מאת: דנה

שלום.בני בן ה-15 עולה לתיכון.כשהלכנו להירשם הצגנו את האיבחון הדידקטי שערכנו לפני כניסתן לכתה ז'..נאמר לנו שהוא צריך לעבור כעת גם איבחון פסיכולוגי.שכן כדי לקבל את ההקלות המגיעות לו אין די בדידקטי. בני סובל מהפרעה טורדנית כפייתית ocd הוא מטופל שנים עי' פסיכולוגם ובשר'ן.כמו כן מטופל תרופתית. יש לו קשיים במבחנים במתן תשובות בכתב שלוקחות לו המון זמן עקב בדיקות חוזרות ונשנות וכן הוא נתקע במחשבות הטורדות אותו. מה שגורם לכך שלעתים קרובות אינו מסיים את המבחנים וזה כמובן מוריד בציון. עלי לציין שהוא מקבל הארכת זמן. ולא תמיד הוא מצליח לגמור מבחן. המצב מאוד מטריד כי הוא ילד מאוד חכם ואינטלגנט ויכול ושואף ללמוד אך ההפרעה בעוכריו. כשביררנו לגבי איבחון פסיכולוגי משלים ב"ניצן" נאמר לנו שזה יעלה כ-1350 שח' וזה מעל ליכולת שלנו. ביררנו גם בשרות הפסיכ' של העיר שלנו ושם הם עורכים רק משולב וזה עולה כ-1750 שח'. האם ניתן לעשות איבחון פסי' במקום כלשהו בפחות כסף או אולי יש לך הצעה אחרת .אשמח לתשובתך.אציין עוד כי לאחרונה הלכנו לאיבחון במרפאת חרדה ב"שניידר" כדי להתחיל שם טיפול קוגנטיבי-התנהגותי. תודה לכם.

03/06/2006 | 20:04 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, פני בהקדם ליועצת בית הספר ובקשי טפסים לבקשת מלגת אבחון. משרד החינוך מממן את עלותם של אבחונים רב תחומיים לתלמידים שהוריהם אינם יכולים להרשות זאת לעצמם. כדאי לצרף לבקשה את המלצת בית הספר. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה