אני סטודנטית ויש ADD

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

01/05/2006 | 11:08 | מאת: רותי

שלום לך אני בת 40 וכתבתי את השאלה מקודם על בני בן ה-16 שאובחן כבר. בזכות האיבחון שהוא עבר התחלתי גם לבדוק את עצמי וניזכרתי שלפני 30 שנה עדיין לא ידעו על רטלין וכו..והיה לי קשה מאוד לשבת בכיתה עם 40 תלמידים ולהתרכז.וגם היו לי קשיים להתרכז בהכנת שעורי בית. כיום אני מעוניינת לילמוד באוניברסיטה והתקבלתי אבל אני מרגישה את אותם קשיים שהיו לי לפני 30 שנה. באוניברסיטה הציעו לי קורס מיוחד לשיפור אסטרטגיות למידה שנועד לאנשים עם לקויות למידה ואני שוקלת אם להרשם עליו.יש לי תחושה שכל היעוצים אצל פסיכולוגים וכל הקורסים לא עוזרים לי. ניסיתי גם רטלין כדי להתרכז בשעורי בית וגם הוא לא כל כך עוזר לי. מה עצתכם.

01/05/2006 | 13:49 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

שוב צהריים טובים, ראשית רכישת אסטרטגיות למידה הוא תנאי ראשון להצלחה במהלך הלמידה. לא ניתן לעקוף את הכשלים הלימודיים משום סוג ללא ידע כיצד ללמוד, לכן אני ממליצה בחום להרשם לקורס המדובר. בנוגע לריטלין ודומיו יש לבדוק חלופות ומינונים יחד עם הרופא המטפל עד שתגיעו לפיתרון הנכון ביותר. אני מאמינה שלאחר מספר נסיונות תגיעו יחד לתוצאה המקווה. בברכה אלמוג

01/05/2006 | 16:32 | מאת: רותי

ניסיתי בעזרת הרופא כמה סוגי ריטלין. הגענו למצב של 30MG , אבל אני עדיין מרגישה שזה לא מספיק. האם יש נוסחה לפי משקל גוף ? האם אני יכולה לנסות 40 \ 50 \ 60 ? מה המלצתך על פי ניסיונך ?

מנהל פורום לקויות למידה