בעייה אירגונית

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

27/04/2006 | 11:48 | מאת: כלנית

בני בן ה7 יש לו בעיה אירגונית הוא מפוזר זה מתבטא בחפציו האישיים כאשר הוא חוזר מבית הספר כל הזמן הדפים והמחברות שלו מקומתים אני לא יודעת איך לפתור את הבייעה הזאת הסברתי לו והראתי לו כמה וכמה פעמיים איך הלכניס ולמה זה גורם עם הוא פזיז כדי לצאת להפסקה אך לשוא. לפני שבועיים בחג נפגשתי עם קרובת משפחה אשר היתה לה את אותה בעייה עם ביתה (בת ה7) המליצו לה להכניס את הבת לחוג "ספורט טיפולי" החוג זה מלמדים התארגנות של החפצים ושל הגוף וכן הוא תורם לחיזוק חגורת הכתפיים . הייתי רוצה לדעת עם אתם יודעים היכן ניתן לרשום את בני לחוג כזה אני גרה בנתיבות ומאוד רוצה לרשום אותו לחוג ספורט טיפולי אך לא הצלחתי למצוא כזה עדיין. תודה רבה על עזרתכם.

29/04/2006 | 13:59 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

כלנית צהריים טובים, הרעיון של חוג ספורט טיפולי הוא נהדר, אך בהחלט לא מספיק. גם הסבר חוזר ונשנה על סדר וארגון לא יועילו כאן ואין זה משנה כמה פעמים תנהלו את אותה שיחה. בנך זקוק לליווי ארגוני. מורה שתלמד אותו כיצד לארגן את שולחן הכתיבה בבית, את תיק בית הספר, כיצד מתחילים שיעור וכיצד מסיימים ומשם ארגון מערכת יומית וביצוע מטלות. חוג כזה או אחר עשוי לעזור, אך בהחלט לא מספק, משום שאני מניחה כי הבעייה נובעת מליקוי למידה רחב יותר. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה