מבחנים בעל פה באוניברסיטה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

19/04/2006 | 06:28 | מאת: רפי ששון

שלום, לאחר הצבא עברתי אבחון לקות למידה. קיבלתי הקלות ובהם גם מבחנים בעל פה. השלמתי בגרויות במשך שנתיים דרך מכללה. במהלך הלימודים קיבלתי אישור ממשרד החינוך להיבחן בעל פה. לפני זמן מה התחלתי ללמוד באוניברסיטה. האוניברסיטה מכבדת את האבחון שלי, אך לא מוכנה להעניק לי את הזכות להיבחן בעל פה. במום זאת מציעה האוניברסיטה לתת לי שיעתוק. מנסיון במכללה שבה למדתי, אני יודע ששיעתוק לא מתאים לי. אני חייב להיבחן בעל פה. מה עושים? תודה, רפי

19/04/2006 | 20:02 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

רפי ערב טוב, הייתי ממליצה על פעולה בשני כיוונים: א. מאבק על זכויותיך מול אחראית על תחום לקויות הלמידה באוניברסיטה בה אתה לומד. במידה והאבחון מכובד הוא צריך להתקבל כלשונו, שאם לא כן אין לו טעם. ב. פנייה אישית למרצים המלמדים - הצע למרצים שאין להם פנאי לבחון אותך בעלפה להקליט את התשובות לקלטת בזמן אמת. כך יחסך זמן הבחינה הנוסף מן המרצה, ואתה תוכל לבטא את עצמך היטב. אמנם, אין כאן פעולת תיווך הרגילה בבחינות מסוג זה, אך באין מוצא אחר הפיתרון נראה לי הוגן. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה