בעיות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

28/12/2004 | 11:07 | מאת: שלומית

שלום בני בן 12 אובחן ע"י אבחון פסיכו דידקטי וכן ע"י בדיקת טובה שערכנו - כילד הסובל מלקויות למידה והפרעות קשב וריכוז, התחלנו לפני כחודשים טיפול בכדור קונצרטה 36 מ"ג, חל שיפור משמעותי בהתנהגות, משמעת וכן רצון ללמוד ולהצליח בביה"ס, כמו כן הרגשה כללית טובה של הילד לאחר שנים של תסכול, מרירות, חוסר מוטיבציה וכו' מכיתה ב'. לאחר חופשת חנוכה רציתי להתחיל שוב לתת לו את הכדור אך הילד סרב בעקשנות לקבל והחליט שאיננו "צריך" את הכדור והוא יכול ללמוד, להתרכז, ו-"לשלוט" בעצמו בהתנהגות בבי"ס, בכל זאת הבאתי לו ביום השלישי לאחר החופשה והילד התלונן שהוא מרגיש מבולבל ולא מוכן לקחת, הוא מרגיש לא טוב עם עצמו כשהוא בהשפעת הכדור, דוקא ביום שלא קיבל את הכדור הבנתי מהמורה שלו שהיה בסדר גמור ואפילו השתתפות מצידו בעבודות הכיתה מעבר למה שהיה בד"כ. מה עושים? האם זה יכול להיות שהילד מרגיש טוב עם עצמו לכן לא צריך לקבל את הכדור ולהניח לו? או יגיעו שוב הימים של תסכול וכישלון בגלל בעיות הקשב ואז בעצם כל מה שהשגנו יאבד? בתודה שלומית

28/12/2004 | 15:18 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

שלומית צהוריים טובים, בנך נמצא בראשיתו של גיל ההתבגרות. משמעות הדבר היא כי נושאי השליטה והבחירה האישית משמעותיים עבורו יותר ויותר, זאת לצד בחינת עצמו בהשוואה לחבריו לכיתה ולסביבה הרחבה יותר. לפני חופשת החנוכה בנך הצליח להוכיח לך ולעצמו כי הוא יכול. הוכחה זו היא משמעותית ביותר וחסרת תקדים מבחינתו. אלא מה? אליה וקוץ בה. ההצלחה ניתנה לו בעזרתו של כדור הקונצרטה. נקודה זו מעיבה על הרגשתו הטובה, ולכן הוא שואף להוכיח כעת שיוכל להצליח גם ללא כל עזרה. תהליך זה חיובי מאוד! בנך לומד לשלוט בעצמו, להציב מטרות במגמה להגשימן ומבקש לשלוט על התנהגותו ולמידתו למרות כל הקשיים. אנחנו המבוגרים נוטים באופן טבעי לצאת נגד צעדים אלה מתוך הפחד שהילד יכשל או יפגע, ואז אולי לא יצליח לחזור ולתפקד בצורה טובה. אני כל כך מבינה את עמדתך בנושא זה, משום שאני עצמי מגוננת כך באופן הטבעי ביותר על תלמידיי. עם זאת בשנות עבודתי למדתי כי הידע לשחרר ולאפשר לטעות חשוב אפילו מן הצורך ללמד ולהגן. הילדים חייבים ללמוד בעצמם, מנסיונם ולהגיע למסקנה שטעעו ( או שאנחנו טעינו ) רק לאחר תהליך ארוך ומלא תלאות , בכי ושמחות. במילים פשוטות המלצתי היא להרפות ולאפשר. חשוב להסביר את חשיבותו והשפעותיו של הכדור לטווח ארוך, אך בשום פנים לא לכפות את צריכתו. היו עם הילד בהצלחות ובקשיים ללא התרסה ומתוך השתתפות חמה ואוהבת. הוא רוצה להוכיח את עצמו ואין טוב מזה. בבוא הזמן אם וכאשר יכשל או יזדדק לסיוע מחודש, את והוא כבר יודעים על אמצעי אחד לפחות, אשר יכול לעזור. בברכה אלמוג

29/12/2004 | 09:10 | מאת: שלומית

שלום תודה על העזרה.

26/01/2005 | 02:33 | מאת: אור

שלום שלומית אני כותב לך מאחר ונחשפתי לטכנולוגיה שמאפשרת חזרה לאיזון וממש עוזרת לתופעות שאת מציינת, חשוב להסביר שלא מדובר בתרופה או טיפול כלשהו, יצא לי כבר בהחלט לפגוש מס לא קטן של הורים וילדים שפשוט קיבלו את חייהם חזרה בעיקבות החשיפה לכך. ואף הפסיקו במקרים מסויימים כל טיפול תרופתי כזה או אחר ע"פ הרגשת הילד וההורים. זאת כמובן לאחר התייעצות גם עם הרופא. בכל מקרה ישנה עוד דרך להתמודד עם האתגר אשמח לשתף אותך ולפרט יותר אם תרצי. תוכלי להשיג אותי במייל כל טוב אור

מנהל פורום לקויות למידה