2 שאלות הארכת זמן ועוד

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

25/12/2019 | 16:58 | מאת: דן

האם הארכת זמן שייכת לעניין קשב וריכוז או ללקויות? כי קשב וריכוז דורש גם מומחה(פסיכיאטר וכו) 2. האם קיים קישורל מסמך שמתאר בפרוטרוט את הבחינות במת"ל? האם בכל המוסדות אותם בחינות?

שלום דן, אני מניחה שאתה סטודנט/לקראת לימודים לפי שאלותיך. הארכת זמן יכולה להינתן לסטודנט עקב לקות למידה, הפרעת קשב או מסיבת נגישות, זאת בהתאם לממצאי האבחון ולמידת הפגיעה התפקודית, ובשיקול דעת בלעדי של המוסד האקדמי שבו הוא לומד. כלומר, המוסד האקדמי מחליט אילו התאמות לתת לסטודנט על פי שיקולים מקצועיים, אקדמיים ולוגיסטיים. אבחון מת"ל הוא אבחון למבוגרים, שנועד לבדוק האם קיימת לקות למידה או סבירות גבוהה לקיומה של הפרעת קשב (האבחנה בדבר הפרעת קשב וגם המלצות לטיפול ניתנות על ידי רופא מומחה בתחום) ואת ההשלכה על תפקודי הלמידה של הסטודנט. מערכת אבחון מת"ל אחידה בכל המכונים המעבירים אותו בארץ, ואבחון זה משמש את כל המוסדות להשכלה גבוהה. מידע נוסף תוכל למצוא באתר המרכז הארצי לבחינות והערכה. כמו כן אם הנך סטודנט במוסד אקדמי בארץ, כדאי לפנות להתייעצות עם הצוות המקצועי במרכז התמיכה במקום שבו אתה לומד, לצורך קבלת ייעוץ אישי לצרכיך. בהצלחה,

מנהל פורום לקויות למידה