שלום הייתי רוצה המלצה וייעוץ תודה מראש

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

01/12/2005 | 16:56 | מאת: בן 23

אני סבלתי בעברי מבעיות חברתיות קשות סיוטים ובעיות שינה מחשבות טורדניות רבות אוסידי נטייה לדכאון לחץ ובעיות עור קשות ובכלל בעיות בריאותיות נדירות לגיל שלי ולא גנטיות שההסבר היחיד להווצרותם זה מצבי הנפשי בעבר וכיום אני כשנה אצל הפסיכולוג עובד קשה ונלחם ורואה דברים משתפרים יפה בכל תחום.בגיל 12 אימי הפסיקה ללמד אותי והתחלתי ללמוד לבד והציונים שלי התדרדרו בצורה עקבית עד שבגיל 16 התחלתי להרגיש קשיים רציניים מאוד להתרכז ולא יכולתי לזכור חומר ולשנן.זה הלך ונהייה גרוע יותר ויותר וייחסתי את זה לכמות השעות האדירה שהשקעתי בלימודים בעבר בלחץ של אימי וחשבתי שהמוח שלי לא יכול להחזיק עם לימודים יותר.לא יכולתי להתרכז מספיק בשביל לזכור והלכתי והתדרדרתי בלימודים והמצב הגיע לזה שכדי ללמוד לבגרות הייתי צריך את השקט של 4 בבוקר ולשמוע שעה מוזיקה קלאסית כדי להרגע ואז הייתי רושם מילה אחת הרבה פעמים והייתי מסוגל להתרכז ל5 דקות(עד כדי כך וגם הלכתי למורים פרטיים בשביל שיקריאו לי את החומר מהספר ואני מסתכל על נקודה בתקרה ומנסה להתרכז בלי הצלחה כמעט).עם הזמן השינה שלי התדרדרה בעקבות גיוסי לצבא ששם ממש סבלתי ושמתי לב שככול שאני יותר עייף שיכור או מסטול(הייתה לי תקופה של הרבה עישונים של סמים קלים) אני פחות מרוכז ואני פשוט לא ממוקד לא בראייה ושמיעה גם כן.בצבא אף פסיכולוג ופסיכיאטר לא מצא מה הבעיית ריכוז המדויקת שלי חוץ מנוירולוג שקבע שיש לי הפרעת קשב ומאז הייתי אצל עוד שניים שלא קבעו את זה חד משמעית והאחרון נתן לי בדיקותלעשות.כיום אני עובד ואני אחרי צבא ויכול להתרכז יותר אבל חייב לישון המון שעות בלילה כדי לתפקד ועדיין הראייה והשמיעה מטושטשים מחוסר ריכוז(בדיקות שמיעה יצאו פגומות כי אני לא מרוכז מספיק לשמוע צלילים דקים מאוד ולכן הבדיקות יצאו ממש רעות בצבא ולפני ובדיקות ראייה יצאו פחות טובות גם כן אבל לא עד לרמה הזאת).אני מעשן הרבה הרבה פחות ואם אני מנסה להיות ממש מרוכז זה מאוד מעייף אותי ועדיין קשה לי ללמוד אבל לא כמו פעם מה שגם הטיפול יותר מרגיע ועוזר.ניסיתי בצבא אגב ריטאלין עד ל2 כדורים ביום ולא עזר.אני מעוניין להתגבר ולנצח את הבעייה הזאת ולמצות את מלוא הפוטנציאל שלי והלכתי לנוירולוג שנתן לי בדיקת גלי המוח שעשיתי ויצאה תקינה ובדיקת אבחון פסיכודיאגנוסטי-השאלות שלי הן כאלה האם האבחון הפסיכודיאגנוסטי יתן את התשובות לשאלה איזה בעייה יש לי?האם יתן גם הקלות ללימודים בעתיד?מה מחירו באומדן?הומלץ לי על אניגמה הם מקצועיים? אחרי מה שסיפרתי פה יש סיכוי שיש תרופה לנטילה לבעייתי או שרק מורים מיוחדים? אשמח מאוד ליעוץ והמלצה תודה רבה זה חשוב לי

01/12/2005 | 18:47 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, מדבריך קשה מאוד לקבוע מהן הסיבות לקושי הלימודי והרגשי. מהם היעדים שלך בלמידה? בגרויות? תואר אקדמאי? מאחר ובדיקות הקשב השונות לא העלו דבר, אבחון רב תחומי הנו בהחלט כיוון נכון. מחירו של אבחון כזה בין 1500 שקלים ל - 2000. ( יש הדורשים יותר ) יתכן מאוד כי מורה טוב לאסטרטרטגיות למידה יוכל להביא להטבה משמעותית ביכולות הלמידה שלך, וזאת בנוסף אולי לטיפול תרופתי תוך היוועצות ברופא מומחה. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה