בלבול בספרות ספציפיות - 4 ו- 5

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

13/03/2019 | 17:41 | מאת: הילה

שלום, בתקופת התיכון שמתי לב שהרבה פעמים התבלבלתי בספרות 4 ו-5, זה התחיל בכך כששמתי לב בבואי לפתור תרגיל מורכב יחסית עם תהליך ארוך בעזרת מחשבון ומחברת, וטעיתי בתוצאה. ושהלכתי צעד צעד אחורה הבנתי שטעיתי בין הספרות, ונניח במקום לכתוב 4 כתבתי 5 או להיפך. כשזה היה מוצג על המחשבון וכתבתי במחברת או להיפך, כשהופיע במחברת ואני מקלידה במחשבון. סימתי את הלימודים כבר לפני יותר מעשור ולא נתקלתי לאורך השנים בתופעה הזו שוב ובכלל שכחתי ממנה. לפני כמה שנים נזכרתי בכך אבל לא ראיתי שזה חוזר על עצמו.. לאחרונה, זה שוב חוזר. וזה מטריף, אני שמה לב (בדיעבד) שאני טועה המון בין הספרות האלו בלבד. מעבר לזה, אין לי לקויות למידה כלשהן, לא בספרות ולא בכתיב. אשמח לאיזו תובנה, תודה

שלום, איני מכירה בספרות המקצועית התייחסות לקושי ספציפי שכזה. בכל מקרה על מנת לספק ייעוץ מקצועי יש צורך במידע נוסף. במידה והדבר מפריע לך, ממליצה לך להתייעץ עם מאבחן/ת דידקטי/ת, ובמידת הצורך לשקול לבצע אבחון מקיף של תפקודי הלמידה. בהצלחה,

מנהל פורום לקויות למידה