לימודים עם הפרעת קשב

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

10/11/2018 | 12:53 | מאת: ירון

הבת שלי כנראה סובלת מהפרעת קשב. היא עשתה אתמול בדיקת מוקסו ויצא שיפור ניכר בקשב לאחר מתן ריטלין. היא אומרת שבכיתה היא לא מקשיבה ועיקר הלימוד נעשה לבד בבית והיא משיגה ציונים גבוהים. השנה היא לומדת בכיתה י"א ויש קפיצת מדרגה בשעות הלימוד, כך שדווקא עכשיו יש לה פחות זמן ללמוד בבית. בית הספר התיכון מקפיד מאוד על העדרויות ומאיים להוריד ציונים על העדרויות. עקב העומס היא הפסיקה ללמוד מקצוע בחירה של 5 יחידות לימוד ושוקלת להפסיק ללמוד פיסיקה 5 יחידות לימוד, מה שישחרר לה עוד 7 שעות בשבוע. 1. האם יש מסגרות לימודיות שמאפשרות לימוד עצמי בשילוב עם בית הספר (צריך גם חיי חברה)? 2. איך כדאי להתנהל מול בית הספר? האם לדעתך אבחון להפרעת קשב יספיק לקבלת פטור משהות בשיעורים, כך שתוכל ללמוד בלי לוותר על מקצועות לבגרות?

שלום רב, שאלות אלה נוגעות למערכת החינוך וניתן לבדוק זאת מול צוות ביה"ס, בכללן המת"לית, היועצת והמנהלת. בנוסף, אבחון מוקסו אינו אבחון מלא של הפרעת קשב, אלא כלי תומך החלטה. האבחון הסופי צריך להיות מבוצע על ידי רופא מומחה בתחום (בד"כ נוירולוג או פסיכיאטר). ייתכן כי יש צורך באבחון נוסף או בדיקות נוספות. יש מסגרות שונות ללמידה ברחבי הארץ, ויש תוכניות הוראה פרטניות/כיתתיות שיכולות לסייע (למשל הקניית אסטרטגיות למידה), אך מומלץ מאוד טרם קבלת החלטה להתייעץ עם צוות בית הספר המכיר את המקרה באופן אישי. בהצלחה.

מנהל פורום לקויות למידה