לקות למידה בתיכון לקראת בגרויות

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

17/05/2018 | 11:02 | מאת: גלעד

שלום, בני מסיים בימים אלו כיתה י' ועולה לכיתה יא' . בשנה האחרונה מתקשה מאוד במבחנים ולא מביא את עצמו לידי ביטוי . אני מעוניין לעשות לו בקיץ איבחון פסיכודידקטי ולבדוק האם יש לקויות למידה כלשהן והאם זכאי להתאמות לקראת הבגרויות ב יא' ו יב' . יועצת בית הספר טוענת שזה כבר מאוחר מדי , ומשרד החינוך לא יקבל איבחון זה כי אין רקע היסטורי של לקויות למידה מהיסודי ומחטיבת הביניים , ושבית הספר בחודש מאי (עכשיו) שולח בקשות התאמה לתלמידים ולכן בקי זה כבר מאוחר מדי . האם טענה זו נכונה ??? האם לבני לא יהיה הזדמנות להבחן להתאמות בגלל עיתוי זיהוי הבעיה ועיתוי האיבחון ? אשמח לעצה מה לעשות ? תודה גלעד

שלום גלעד, איני יכולה לענות בשם משרד החינוך והנהלים שלו. תוכל לברר ישירות דרך אגף לקויות למידה והפרעות קשב של משרד החינוך (יש להם אתר אינטרנט), או לנסות להתייעץ עם מכון אות ועוד בירושלים המבצע אבחונים לגילאים השונים, בטלפון: 02-5611561. בהצלחה,

מנהל פורום לקויות למידה