בתי בת 8.5 האם צריכה אבחון או לא?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

12/03/2017 | 22:27 | מאת: אמא מבולבלת

אני אמא ל4 ילדים כאשר הגדולה שלי כיאה למיקומה במפחה הינה ילדה חכמה מאד,מתוקה ולא חוצה גבולות בעוד שאחותה השנייה בת 8.5 כבר מגיל מאד צעיר בודקת גבולות בכל הדמנות. יש אנשים שמאד אוההים אותה כמובן כנחנו ההורים אך אני מרגישה שעבור אחריל היא לעיתים ממש בלתי נסבלת. היא תמיד רוצה להיות במרכז. היא חסרת מעצורים. אוהבת מאד לדבר בידיים. היא פעמים רבות כשהיא כועסת היא מתקשה ללוט בעצמה.המורה טוענת שהיא הרבה פעמים מתפרצת ומתקשה לנהוג בסבלנות ושהיא מתחככת הרבה עם ילדים. היא חריפה מאד בחשיבה ויש לה דרכים שונות אך שנונות לפתור בעיות אך אני לא יודעת האם כל הדברים הללו מהווים נדבך לאבחון או שנחכה עוד קצת?בלי קשר אני לא חושבת שאם אכן תתגלה איזו לקות או קושי שאסכים שהיא תיקח ריטלין או משהו... אז מה עושים?

14/03/2017 | 13:48 | מאת: "אות ועוד"

היי.. אבחון דידקטי בודק אם יש חשד לקושי בתפקודי הלמידה. הכוונה לקריאה, כתיבה, הבנת הנקרא, זיכרון וכו'. לפי התיאור שלך, אין חשד לתפקודים אלו ולכן אין צורך לפנות לאבחון דידקטי. לעומת זאת, אם יש חשד לקשיי קשב וריכוז, ניתן ומומלץ לפנות לנוירולוג לבירור מעמיק בנושא הקשב, אשר יוכל להמליץ על טיפול תרופתי במידת הצורך. בהצלחה!

מנהל פורום לקויות למידה