אמא בולמית

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

02/12/2014 | 22:53 | מאת: עדן

כבר כמה שנים אמא שלי מקיאה אחרי ארוחות, אני דכאונית בעצמי וחושבת שכנראה פיספסתי את זה. אני הולכת לטיפול אצל פסיכולוגית ולאחרונה התחלתי לשים לב להתנהגויות שלה. היא ישנה מלא, חסרת מצב רוח, מסרבת לעבור בדיקות של גיל המעבר למרות שאבא שלי חזר ואמר שחשוב לעבור אותן, יש לה גם נזק בשיניים, נפלו לה שיניים ויש לה בולמוסי אכילה מופרזים שלאחר מכן היא מקיאה-- מיותר לציין שלא אכפת לה מעצמה. אזרתי מלא פעמים אומץ כדי לשאול על הדברים האלה שהיא עושה ותמיד איכשהו החליפה נושא. ניגשתי אליה באיזה אחר צהריים ושאלתי מה שלומה ומה עובר עליה, למה היא מקיאה. שאלתי את כל השאלות הכי לא נוחות לענות עליהם. היא בת 47, עובדת בעבודה שלא מספקת אותה, חסרת השכלה ונוטלת כדורים כדי להרגיע חרדות. כששאלתי אותה למה היא מקיאה פעם היא אמרה שמפריע לה האוכל ושהיא לא עושה את זה הרבה אבל בשיחה האחרונה היא חזרה על מס' הפעמים "המועטות" שהיא מקיאה בשבוע. אמרתי לה שהיא צריכה עזרה ולדבר עם מישהו כי היא לא תחזיק כך מעמד ולהישאר בדיכאון זה לא הפיתרון. היא מתביישת בעצמה ושונאת את המשקל העודף שלה ולא מאמינה בטיפול ולא חושבת שלדבר זה מה שיציל אותה אבל אמרתי שאני לא אוותר לה ואחפש משהו שנוכל לעשות, בבקשה תגידו לי למי לפנות במצב כזה, חוץ ממני אין באמת תמיכה. אבא שלי מיושן ולא חושבת שירצה לשלוח אותה לאיזה מוסד אבל אם צריך אכריח אותו.. אשמח אם תצרו קשר איתי במייל או משהו תודה.

03/12/2014 | 13:26 | מאת:

עדן שלום רב, אכן המצב שאת מתארת מאד קשה. קשה לראות אמא שאינה מתפקדת, נמצאת בדיכאון, סובלת מהפרעות אכילה ומסרבת לעזרה וטיפול. אני מציעה לך לנסות ולגייס עוד בני משפחה ויחד להשפיע ולשכנע את אמא לפנות לטיפול מקצועי. אפשרות נוספת היא לפנות לרופא/את המשפחה של אמא, לשתף אותו/ה בדאגותיך והוא יפנה אותה לעזרה מקצועית. יש כיום טיפול מקצועי בהפרעות אכילה בכל קופות החולים ובבתי החולים קיימות מרפאות לטיפול בהפרעות אכילה ודיכאון. במידה ואת זקוקה למידע נוסף את מוזמנת להתקשר אלינו למרכז. בהצלחה ד"ר שרון עירון שגב

03/12/2014 | 13:36 | מאת: עדן

אם זה טיפול מקצועי זה חייב להיות במוסד סגור? איך זה הולך?