אנורקסיה?!...

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

26/08/2014 | 23:07 | מאת: דינה

בתי בת 18,בגובה 1.63 ירדה בשנה האחרונה 17 קילו ללא דיאטה מכוונת. זה החל ככאבי בטן לאחר כל אכילה. בדיקות מצאו תת ספיגה של לקטוז. היא המשיכה לרדת ולשלשל כמעט כל מה שאוכלת עם כאבי בטן קשים. נעשו כל הבדיקות-לצליאק קרוהן גסטרוסקופיה...mre והכל תקין. מומחה לגסטרו ילדים אמר שזה כנראה מעי רגיז. ועדיין-למרות שלוקחת ספסמלגין לפני האוכל,בקושי מצליחה לאכול. כל שבועיים יורדת קילו.היום שוקלת 48. לפני שנה שקלה 65.וממשיכה לרדת ומסרבת לאכול למרות כל תחנוניי. משקרת שאכלה...אין הקאות,אינה עוסקת בספורט כלל. היא חלשה,השיער נושר,המחזור מזייף. אני מודאגת בטירוף. פוחדת שתמות בסוף... מה לעשות?? למי פונים? היא חברה במכבי. אנא תגובתכם המהירה,תודה.

27/08/2014 | 16:25 | מאת:

דינה שלום רב. בצדק את מודאגת ממצבה של בתך. מהתיאור שלך יתכן מאד שהיא חולה באנורקסיה והיא חייבת טיפול מידי. הטיפול המומלץ באנורקסיה הוא טיפול משולב דיאטטי ונפשי, בנוסף עליה להיות במעקב רפואי ואולי גם במעקב פסיכיאטרי. אני מאד ממליצה לך לפנות מיד למרכז בין תחומי המטפל בהפרעות אכילה אם במסגרת קופת חולים מכבי או במסגרת ציבורית או פרטית אחרת. אנורקסיה היא מחלה קשה שעשויה לדרדר את החולה בה הן גופנית והן נפשית. ככל שבתך תקדים לטפל בבעיה הסיכוי שלה להחלים גבוה יותר. במרכז המתמחה בטיפול בהפרעות אכילה יוכלו לאבחן במקצועיות האם מדובר באנורקסיה או במחלה אחרת ולהפנות אותה לטיפול המתאים ביותר. בהצלחה ד"ר שרון עירון שגב