לא מאוחר מידי?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

08/05/2014 | 20:50 | מאת: דניאל

שלום, אני בת 16 גובה 1.62 שוקלת 39.. ואני אנורקסית. בחצי שנה האחרונה לא אכלתי יותר מ1200 קלוריות ביום (היתה תקופה של 600-800) ואני מבינה שפגעתי במטובליזם שלי והשאלה שלי אם עדיין לא מאוחר מידי לשקם אותו? אני מטופלת במרפאה להפרעות אכילה ואני אמורה לקבל בקרוב תפריט לעלייה במשקל. אני נורא מוטרדת מהעבודה שכלכך פגעתי בעצמי וכמובן לא רק מהבחינה הזו.. גם המחזור נפסק. האם עוד לא מאוחר מידי? האם אני אוכל להחזיר את הגוף שלי והמטובליזם שלי לתפקוד תקין במקביל לתזונה נכונה ועלייה במשקל?

26/05/2014 | 17:50 | מאת:

דניאל יקרה עצם העובדה שאת מודה במחלה זה צעד ענק וכן עצם העובדה שאת מבקשת עזרה ומוטרדת מהמצב זה צעד ענק וכל הכבוד לך. ניתן בהחלט להחזיר את הגוף למצבו הנורמלי זה לוקח זמן כמובן זה לא מהיום להיום. לעיתים ישנם נזקים שנעשו ואי אפשר לתקן. את נשמעת לי ילדה מבריקה וחכמה אנא עצרי זאת כמה שיותר מהר לפני שתשאבי לתוך התהום העמוקה הזו עמוק עמוק. כדי לצאת משם ולחזור למצב התקין את חייבת לשתף פעולה וללכת לשיחות ולהבין מאיפה נובעת הבעיה מאילו פחדים וקשיים את בורחת ומעדיפה לא להתמודד. החיים לפנייך ילדה יקרה קחי עצמך בידיים.