שואלת לגבי בן זוגי

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

15/09/2013 | 08:25 | מאת: ענת

אנו זוג בשנות הששים. בחודשים האחרונים שמתי לב לכך שבעלי התמכר מאוד לפעילות ספורטיבית ובתוך כך הפסיק כמעט לאכול, אוכל מעט מאוד ותמיד משאיר בצלחת, דבר שמעולם לא היה באופיו . היה בעל תיאבון בריא ונהנה מאוכל . עולה כל יום על המשקל וסופר קלוריות , ירד המון במשקל עד כדי רזון קיצוני . האם תוכלי להסביר לי את התופעה בגיל זה? על מה זה מרמז? מה דעתך? לאיזה כיוון לפנות? אציין שאנני יכולה להגיד מילה . הוא ישר מתעצבן עלי וכועס וכל מילה שלי גורמת למריבות. אני עומדת מהצד חסרת אונים . תודה

17/09/2013 | 23:13 | מאת:

אם פעם הפרעת אכילה היתה מאופיינת לגיל ההתבגרות היום הפרעת אכילה הפכה למגיפה ויותר מזה הפכה לנחלת הכלל מגיל 6 ועד גיל 99 יכולים מכל מיני סיבות ליפול למחלה שנקראת הפרעות אכילה. אין ספק שמדובר בהפרעת אכילה, עצם התעסקות בספורט אובססיבי, עצם ההתעסקות התמידית עם המשקל והקלוריות מעידות כי ישנה הפרעת אכילה. איך לעצור? קצת בעייתי בגיל המבוגר מאחר ואנשים מבוגרים הם אדונים לעצמם. מה את יכולה לעשות? לא לדבר על זה כי זה יוצר אנטי, לתמוך, לאהוב, להעצים אותו וכמובן לשבת ולדבר בשקט מבלי להזכיר הפרעת אכילה או אוכל בכלל ולנסות להבין מה עובר עליו כבת זוגו, לנסות שישתף אותך וכמובן לתמוך בו שיש ויקבל עזרה מקצועית בשיחות ושוב חס וחלילה להזכיר אוכל וקלוריות והפרעת אכילה כי ברגע שתזכירי תצרי אנטי ותצרי מרחק ותשיגי בדיוק את ההיפך.

18/09/2013 | 14:25 | מאת: ענת

24/10/2013 | 18:28 | מאת: tom

בעלך נורא מזכיר אותי גם אני קרה לי מה שקרה לבעלך בסוף איבחנו אותי עם הפרעת אכילה והיום אני לא מטופל ואני מרזה ממש ואני לא יודע מה לעשות אני ממש מזדהה עם בעלך אני מקווה שתמצעי פתרון