רזון קיצוני

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

01/08/2013 | 10:45 | מאת: הילה רובינשטיין

שלום, יש לי חברה טובה שהיא רזה באופן קיצוני, ונראית אנורקסית לכל הדעות. מרוב שאני רגילה אליה הפסקתי להתייחס לזה, אבל כל הזמן חברות אחרות שלי מעירות לי וכמו כן אנשים מעירים לה כמובן. אני יודעת שהיא אוכלת,ולא מרעיבה את עצמה ויוצא לנו גם לאכול יחד. מה שכן, לפעמים לא בא לה לאכול. כולם אוכלים והיא לא אוכלת כי לא מתחשק לה, עד עכשיו לא התייחסתי לזה אבל אולי זה סימפטום. שהתחלתי לחשוב על זה לעומק, נזכרתי בפעמים שאנחנו הולכות למסיבה, שותות כמה כוסות, משתכרות ואז תמיד נתקפות ברעב ויושבות לאכול ושמתי לב לדרך בה היא אוכלת,זה מתאפיין בצורת אכילה בהמתית,אכילה בידיים כאילו היא בבולמוס.. אני באמת רוצה לעזור לה במידה וצריך אבל אני לא יודעת איך והיא נמנעת מלדבר על הרזון שלה. יש לך עצה איך לעשות זאת או אולי יש סיבה אחרת אולי פיזיולוגית לרזון קיצוני שכזה?

01/08/2013 | 23:52 | מאת:

לפי התיאור שלך החברה שלך עם הפרעת אכילה למרות שאיני רופאה. החברה שלך חייבת טיפול מקצועי אך את יכולה רק לתמוך ולאהוב אותה את לא מטפלת ולא כדאי לך להיכנס לשם כי זה לא פשוט לטפל בהם יש לכך אנשים שלמדו והוכשרו לכך. נסי להעצים אותה להעצים את הדברים הטובים שבה. נסי לראות אם את יכולה להגיע אליך ולשתף אותך במה שמטריד אותה אך בשום פנים לא להזכיר הפרעת אכילה כי אז תשיגי תוצאה הפוכה והיא תתרחק.ואם תצליחי להגיע אליה נסי להגיד לה שלא בושה ללכת לשיחות ולשפוך את הלב בפני איש מקצוע. ושוב הס מלהזכיר הפרעות אכילה.