זיהוי אנורקסיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

30/04/2013 | 18:22 | מאת: אור

שלום, לאחותי מגיל העשרה קיימות בעיות אכילה.(היום היא בת 37) לאחרונה בעקבות גירושין, היא ירדה מאד במשקלה 1.58 45 קג . כשאנחנו אומרים לה שהיא רזה מדי ושיש בעיה היא אומרת שהיא מרגישה נפלא עם הגוף שלה. המראה שלה מדאיג. היא לא מקשיבה, איך אפשר להתמודד עם המצב?

04/05/2013 | 11:03 | מאת:

גירושין בהחלט יכולים לגרום להפרעת אכילה או לדרדר מצב קיים. היא מתכחשת למצב שלה וברור שהיא רואה מראה מעוות ולא רואה את עצמה רזה כי זה חלק מהמחלה. היא לא מקשיבה ולא תקשיב היא חולה כמו כל מחלה אחרת, הנפש חולה מאוד וחייבת לקבל עזרה. אתם יכולים לעזור לה בהמון תמיכה ואהבה אך קשה לגרור אותה לטיפול אם היא לא משתפת פעולה. לך לא פשוט להתמודד כאח/אחוות שעומד/ת ממול ורואה מה קורה. אני מציעה שגם את/אתה תלכו לשיחות כדי להתמודד עם המצב. את/ה צריך להבין שאחותך חולה מאוד וצריך כמשפחה לתמוך ולעזור ולהעצים את הדברים הטובים שבה ואין לכם מה לעשות אם היא לא משתפת פעולה ורוצה לעשות שינוי ולקבל עזרה. לך/לכי לשיחות זה ממש יעזור כדי לפרוק את שעל הלב וכדי לקבל כלים להתמודד. אני יודעת מנסיוני שזה לא פשוט וזה משפיע.