ירידה במישקל

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

19/03/2013 | 00:50 | מאת: יובל

שלום קוראים לי יובל ואני בת 16... לפני שנה ירדתי 14 קילו ל46 וניסיתי לרדת הכי לאט שיכולתי והייתה לי תזונאית, אחרי חצי שנה התחילו לי הפרעות אכילה( התחלתי לצום\ אכלתי כל משיכולתי לאכול באותה רגע) ועליתי במשקל ל58 אחרי זה התחילה לי תקופה נוראית (אני לא אפרת יותר מדי)וירדתי ל49, באותה תקופה חשבתי שאני שמנה ולא אכלתי כלום... באותה תקופה ניסיתי להתאבד פעמיים. עכשיו אני עליתי הרבה במשקל (64 קילו) אבל אני במקום הרבה אבל הרבה יותר טוב ונכון אני עדיין חושבת על זה אבל לא בצורה של מחלה. אז עכשיו אחרי כל החפירה הזו רציתי לשאול את שתי השאלות הבאות: 1. אני רוצה לרזות בריא ומסודר ל54 ושזה יהיה לתחילת יולי (שזה אומר לרדת 10 קילו ב4 חודשים) 2. האם יחזרו לי ההפרעות האכילה (כי אני ממש לא רוצה שיחזרו לי אבל אני ממש רוצה לרזות בכדי שאני ארגיש יותר נוח עם הגוף שלי ) תודה רבה וסליחה על החפירה

20/03/2013 | 14:15 | מאת: CBTIsrael

היי יובל, מכון CBT מציע טיפול קוגניטיבי התנהגותי עבור הפרעות אכילה. במסגרת הטיפול, המטופל לומד כיצד לזהות את הסימנים החוזרים הקשורים להימצאותה של הפרעת אכילה, מקפיד על ניהול יומן אכילה מסודר, לומד כיצד להתגבר על המחשבות השליליות ולשפר את הדימוי העצמי וכיצד להתגבר על בעיות ופיתויים שעלולים להופיע ביומיום. בהצלחה!

22/03/2013 | 15:39 | מאת:

יובל קודם כל את לא חופרת. שמחה שפנית אל תרגישי לא בנוח. רציתי להגיד לך שעשר קילו בארבעה חודשים זה מסוכן מאוד ויכול להחזיר אותך לאנורקסיה, תזהרי. מעבר לזה פני לאנשי מקצוע, עשי דיאטה מבוקרת שחס וחלילה לא תפלי שוב למחלה כי לצאת משם קשה ודבר שני פני לשיחות כי יש לך בעיה. לא באמת יצאת מהמחלה, את חייבת ללמוד לאהוב את עצמך ולקבל את עצמך להתמודד עם הקשיים והפחדים וברגע שהנפש תהיה במקום טוב גם הגוף יחזור למצב תקין ואז תאכלי נכון וסדיר ובריא ולבד הגוף ישיל את מה שצריך.בבקשה אל תעשי שטויות שאחר כך יהיה קשה לחזור אחורה ולתקנם. החיים יקרים והם עוד לפניך