בולימיה - הפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

01/12/2012 | 22:28 | מאת: חסוי

הי אני בת 25 לפני חודש + , נהיה לי מצב שכל דבר שאני אוכלת תוך חצי שעה מקסימום שעה אני מקיאה . אני עובדת בעבודה פיזית ואני מרגישה שיש ימים שאני כבר מתמוטטת . הלכתי לרופא המשפחה והוא אמר שצריך לעשות בדיקות ויש גם מרפאה של הפרעות אכילה בבית חולים תל השומר. אני לא יודעת אם אישפוז או כל יום להגיע לשם. אני גרה בדרום ואני מאוד רוצה לצאת מזה כי זה לא עושה לי טוב אני ממש מרגישה בדיכאון . עיזרו לי בבקשה

05/12/2012 | 19:23 | מאת:

אין ספק שלבד לא תצאי מזה עד צריכה עזרה מקצועית את יכולה לפנות לתל השומר למרות שגם בסורוקה יש מחלה אם אני לא טועה. במקביל קבלי עזרה נפשית כדי להבין מאיפה נובעת הבעיה וללמוד להתמודד עם הבעיות והפחדים. אם תרצי באמת תוכלי בעזרת עזרה מקצועית לצאת מזה.

10/12/2012 | 08:20 | מאת: מכון CBTIsrael

בוקר טוב חסויה, קיימות מספר שיטות לטיפול בבולימיה אך היעילה מביניהן היא טיפול בשיטת טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), במסגרתה ניתנים לבעלי בולמיה כלים ודרכים לשנות את התפיסה העצמית השלילית, את המחשבות אשר מכשילות אותם ואת ההתנהגות ההרסנית. שיטה זו הוכיחה את עצמה כיעילה יותר מטיפול תרופתי או מתרפיה מכל סוג אחר, ב-10% לפחות, והיא עומדת על למעלה מ-85% אחוזי הצלחה. טיפול CBT עבור בולימיה, מקטין את הסיכוי לחזרה לדפוסי ההתנהגות המכשילים של המחלה ומספק פתרון מהיר תוך מספר מועט של חודשים. במסגרת טיפול CBT נבדקים הנחות העומדות בבסיסה של בולמיה וניתנים כלים לזיהוי והחלפה של מחשבות מכשילות, וכן הבחנה בינם לבין עובדות. בשלבים הראשונים של טיפול CBT, מוגדרים תחליפים להתקפי האכילה, והרגלי האכילה שנוצרו בעקבות בולימיה, מוחלפים באחרים, בריאים יותר. טיפול CBT משפר את הדימוי וההערכה העצמית אל סובלים מבולמיה, ומאפשר להם להתמודד עם הרצון לרדת במשקל ועם הצורך בשליטה עצמית בצורה בריאה ומבוקרת. חשוב ללכת לטיפול (כלשהוא). מקווים שעזרנו, צוות מכון CBTIsrael