אכילה כפייתית - אל מי פונים לקבלת עזרה וטיפול?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

01/08/2012 | 13:11 | מאת: romieli

ההפרעה שלי, היא האכילה הכפייתית. היום אני בת 29, בערך מגיל 12 איך שטיפה עצוב לי, איך שמשהו הכי קטן לא מסתדר לי אני מתחילה להרגיש "רעב" וזה אומר שאני לא אפסיק לאכול עד שאני אתפוצץ. חשבתי שאני פשוט אוהבת לאכול ואין באמת מה לעשות. סבתא שלי הייתה אומרת שאני אוכלת שוקולד עם פרוסה ולא פרוסה עם שוקולד. עד שקראתי את הספר "נשים אוכלות את עצמן" והבנתי שאני לא באמת נהנית בזמן הטירוף (טריפת אוכל) קודם כל אני אוכלת בסתר. לא נעים לי שיראו כמה הרבה וכמה מהר אני אוכלת, אני תמיד חושבת שזאת תהיה הפעם האחרונה, אני תמיד נגעלת מעצמי ומכמות האוכל והמתוק שדחפתי לעצמי, ככה שנהנית אני לא! החלטתי שאני זקוקה לטיפול, ניגשתי אל רופאת המשפחה שלי ואמרתי שיש לי הפרעות אכילה, לאן עליי לגשת? והיא הפנתה אותי לדיאטנית (אני מקווה שהדיאטנית תדע לאן להפנות אותי, כי דיאטה אני לא צריכה רק טיפול נפשי) בכנות

08/08/2012 | 19:50 | מאת:

אין ספק בכלל שהטיפול הוא נפשי כדי לטפל בכפייתיות ובאובססיה שלך לאוכל. עליך לבדוק מהי הסיבה שגורמת לך למצוא באוכל נחמה ולמה את בורחת דווקא לאוכל. כשתפתרי את הבעיות ותפתרי מהם ומהפחדים המציפים אותך אין ספק שהאובססיה תעלם ביחד איתם.