חוסר שליטה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

13/10/2011 | 12:54 | מאת: נועה

אני בת 18 וכמה שנים כבר סובלת מדיכאון ובלגאן באכילה (התחיל בדיאטות-ואחריהן בולמוסים, והפך לאכילה אובססיבית במשך כל היום, התעסקות בלתי פוסקת בזה שאני שמנה, וכמובן עלייה במשקל- 20 קילו מאז שהתחלתי להתעסק בדיאטות בגיל 15). הלכתי לאיבחון אצל פסיכיאטר ואמרתי לו שאני מתביישת באיך שאני נראית והכל. הייתי במצב מאוד רע באותה שיחה, אמרתי שאין לי כוח לצאת מהבית ולעשות שום דבר. הוא אמר שאני צריכה אישפוז והוא לא רואה פיתרון אחר. אני לא יודעת אם זה מתאים, הסתכלתי באינטרנט וכאן בפורום וראיתי הרבה ביקורות שליליות, הרוב שם אנורקסיות עם בעיית דימוי גוף קשה. אצלי המקרה שונה, אני פשוט הולכת לאוכל אוטומטית כל פעם וכבר לא מצליחה לעצור את זה, וכתוצאה מכך סובלת מעודף משקל ומתחושת כישלון שהולכת ומתגברת, וכמו כן מדיכאון שאני בספק אם הוא נובע מהאכילה בלבד. השאלה שלי, היא- יש טעם להטיל ספק באבחנה שהוא נתן (שאני זקוקה לאישפוז), האם כדאי לי להתאמץ ולחפש דרכים חלופיות? ניסיתי פסיכולוגים, אפילו אחת שמתמחה באכילה, ושום דבר לא באמת עזר (גם כדורים אנטי דכאוניים). באמת אשפוז זה הפיתרון היחיד? אני לא רואה את עצמי מסתדרת במקום כזה.

17/10/2011 | 21:39 | מאת:

אשפוז היא תמיד ברירת מחדל אחרונה. לכי לשמוע עוד חוות דעת מעוד פסיכאטר יכול להיות שהוא יחליט על משהו אחר טוב יותר שיכול לעזור לך. אני אינני מוסמכת להגיד האם את זקוקה לאישפוז או לא ואינני מוסמכת להטיל דופי בהחלטתו איני מכירה את המקרה ואיני יודעת עד כמה מצבך אקוטי אבל בהחלט שווה לשמוע עוד חוות דעת כי אין ספק בכלל שאת זקוקה לעזרה מקצועית דחופה כדי לצאת מהמצב הנפשי בו את נמצאת וכמובן לטפל בדימוי העצמי הכל כך נמוך שיש לך. אני יכולה להמליץ על המטפלת של הבת שלי שמטפלת בהפרעות אכילה ובעוד כל מיני מקרים. היא מדהימה. שמה נורית בלומנפלד מכפר סבא והטלפון שלה 09-7454950 שווה לנסות.